El Pla de Mobilitat Urbana Sostenible estarà dissenyat al novembre d'enguany

El 18 de gener es va celebrar, en l'Espai Social La Barraca, la primera reunió amb veïns entorn del PMUS (Pla de Mobilitat Urbana Sostenible), en la qual es va explicar en què consisteix el pla, quins treballs ha realitzat l'empresa que està dissenyant-lo i quina és la situació actual a Puçol. Durant 2019 hi haurà reunions tant de veïns com de tècnics i al novembre es presentaran les mesures a prendre per als pròxims 10 anys de cara a potenciar el transport sostenible.

Gràcies a una subvenció de la Conselleria, a mitjan 2018 Puçol va començar a treballar en les mesures per a defensar el medi ambient, amb reptes com frenar el canvi climàtic, disminuir els sinistres del trànsit, reduir el soroll ambiental, millorar la qualitat de l'aire, potenciar el comerç en el nucli urbà en comptes dels centres comercials allunyats, facilitar l'accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda i ampliar les línies d'autobús de l'àrea metropolitana per a arribar a totes les poblacions amb transport públic.

«Després de les enquestes analitzades i la primera reunió, per als veïns la màxima prioritat és accedir amb més facilitat als centres de referència de Puçol, que són els serveis de salut a Sagunt, el Servef a Meliana, els Jutjats a Massamagrell, Hisenda a Sagunt i el metre a Rafelbunyol», explica Juanjo Manzaneque, regidor de mobilitat. «El PMUS ens ajudarà a millorar la mobilitat a Puçol, per a això necessitem la participació dels veïns, perquè són els qui han de definir com volem que siga el nostre poble en el futur, quant a transport públic i quant a zones verdes i ús de vehicles».

Redactar el pla abans de novembre de 2019 comporta quatre etapes: definir la situació actual, dissenyar objectius per al futur, proposar actuacions concretes i establir la cronologia del projecte.

A través de l'empresa Idom s'han realitzat enquestes a peu de carrer i a ciclistes, s'ha mesurat el moviment de vehicles en punts clau (camí Mangraners, accés al by-pass i platja), inclòs l'estudi amb cambres en l'antiga carretera de Barcelona. Esta informació, presentada a veïns i corporació municipal el 18 de gener, és el punt de partida per a les tres etapes que cal finalitzar en els pròxims mesos «ja que en els pressupostos municipals de 2020 cal incloure partides econòmiques per a desenvolupar les mesures concretes del pla, una cosa imprescindible per a rebre subvencions dels fons FEDER europeus en els pròxims anys», finalitza Manzaneque.

Mesures que els veïns tenen clares, ja que el que més els preocupa hui dia és poder accedir als centres de referència situats en poblacions pròximes amb difícil accés des de Puçol.

Informa: Sabín |Fotos: Sergio Maestro

fotos face

048-pmus-3

31 Gener 2019
FaceBook  Twitter  

Altres