L'escola de hip-hop contagia al nombrós públic que es va acostar a gaudir de la Falleta Medieval Coll

Fa menys d'una dècada, el ball urbà era un concepte desconegut a Puçol. Llavors va nàixer una escola municipal de la mà de Laura Contelles i tot va canviar. Hui, són multitud de grups amb noms molt sonors (Hopdolls Crew A, Lil’ Soul Crew, Hopsoul Crew, Teenhop Crew, Maquinetes Move) i alguns que delaten com el hip-hop està fet per a totes les edats (Mamuchis Crew). Totes elles van realitzar una àmplia exhibició en la Falleta Medieval Coll, dijous passat 14 de març… i no contentes amb ballar, fins van convidar al públic a participar i, al final, com en una peli de Hollywood, tots van acabar ballant en ple carrer.

La Falleta Medieval Coll compta cada any amb un bon nombre de col·laboradors. Nascuda en el si del Centre de Dia Martínez Coll, el seu objectiu era en un inici donar a conéixer les activitats educatives d'este espai municipal i, al mateix temps, afavorir la integració de l'alumnat entre els veïns del barri on se situa.

Amb el temps, el Centre de Dia compta amb projectes variats, que inclouen la Ludoteca Municipal i tallers formatius de diferents tipus, al mateix temps que ha aconseguit la col·laboració de diferents col·lectius, com els alumnes del Caxton College que realitzen les seues pràctiques treballant amb els menors del centre.

Però el treball del dia a dia canvia en algunes dates, quan el centre s'obri a pares, amics, veïns i tots els col·lectius que vulguen col·laborar. I les Falles és un d'eixos moments.

Batejada com Falleta Medieval Coll, sol celebrar la seua festa uns dies abans que les «falles oficials», per a no interferir amb les activitats de la resta de fallers, i compta amb multitud de col·lectius que se sumen gratuïtament a la festa, oferint cadascun la seua pròpia aportació: menjars típics de diferents nacionalitats, jocs, exhibicions, música, cançons, balls… quasi tot el que un puga imaginar ha passat en alguna ocasió per la falleta.

Entre ells, cal destacar a l'Associació de Colombaires, que cada any, amb la solta de coloms, anuncia l'inici de la vesprada de festa, que en esta ocasió es va celebrar el dijous 14 de març entre les 17 i les 20 hores.

Però, a més del berenar amb xocolate i els jocs per a totes les edats (però especialment pensats per als més xicotets), dues propostes van ser les més reeixides en esta edició: d'una banda, un futbolí gegant en el qual per moments es concentraven fins a quaranta persones jugant al mateix temps; i per un altre, l'espectacular actuació de Laura Contelles i l'Escola Municipal de Hip-Hop.

Laura Contelles es porta a tota la seua gent sempre que la conviden a un acte. Ha mostrat les habilitats de les seues xiquetes, joves i mamàs (les famoses MamuchisCrew) en actes solidaris, en festes, en esdeveniments en l'Espai Jove, en la Casa de Cultura… i per descomptat, no podia faltar en la Falleta Medieval Coll.

Tots els grups d'edats, des de les més xicotetes, de tot just 7 anys (Maquinetes Move), fins les quals cada vegada ballen amb més professionalitat (HopdollsCrew A, Lil Soul CrewHopsoulCrewTeenhopCrew) aprofiten qualsevol ocasió per a mostrar en públic el que aprenen en el Palau dEsports cada setmana, durant les esgotadores classes que Laura prepara.

I cada vegada que actuen aconseguixen contagiar els seus ritmes al públic que les envolta.

Són tan contagioses que és fàcil que els seus espectacles acaben amb el públic dins de la improvisada pista de ball, movent-se cadascun al seu ritme, però tots encantats de formar part de la festa.

Si un ho vera en una pel·lícula —pensem en el gran embós inicial de La Land, La ciutat de les estreles— pensaria que això només succeïx en les pel·lícules de Hollywood. Quan un ho veu una vesprada, en ple carrer… només queda reconéixer que el seu admirable treball és, senzillament, una cosa contagiosa.

Informa i fotos: Sabín

fotos facefotos face

164-hip-hop-en-falleta-coll-2

21 Març 2019
FaceBook  Twitter  

Altres