OctoPuçol organitza el 24 de març la primera jornada de busseig per a persones amb algun tipus de discapacitat

El diumenge 24 de març, a les 10.30 hores, la piscina municipal de Puçol acull la primera jornada de busseig adaptat i inclusiu, en la qual participen ADIS (Associació de Discapacitats de Puçol), CRIS Mas de Mur (Centre de Rehabilitació i Inserció Social), el club de busseig Mola Mola, l'associació solidària Cazarettos i Aspaym Comunitat Valenciana. Ja hi ha confirmats més de 50 assistents a este baptisme de busseig organitzat pel Club d'Activitats Subaquàtiques OctoPuçol.

OctoPuçol va nàixer en 2017, com un club de busseig preocupat per la naturalesa i el patrimoni subaquàtic. Des de la seua fundació, ha bussejat en llacs, grutes i, sobretot, el Mediterrani. Són discrets, no fan molta publicitat de les seues activitats, encara que algunes són certament sorprenents.

«Entrenem els diumenges al matí en la piscina municipal de Puçol i durant la temporada bussegem en diferents entorns, mentre practiquem el nostre esport procurem recollir i netejar tot allò que distorsiona el fons subaquàtic», apunta Francisco Sanchis, president de OctoPuçol.

Hui ja són al voltant de 30 bussejadors que es reunixen cada setmana per a practicar la seua afició favorita, encara que l'aposta del 24 de març és la seua targeta de visita de cara a la població i, com és habitual en el club, té un objectiu solidari.

«Volem que els veïns amb diversitat funcional, que no tenen possibilitat habitual de bussejar, descobrisquen què s'assega sota l'aigua, senten el mateix que sentim nosaltres cada vegada que ens submergim», continua el president. «Ja hem confirmat la presència de més de 50 participants amb algun tipus de discapacitat física o psíquica. Per a molts serà la primera vegada que es posen un equip per a respirar davall de l'aigua i sentir eixa ingravitació que a tots nosaltres ens apassiona».

La proposta compta amb el suport de la Federació d'Activitats Subaquàtiques de la Comunitat Valenciana i la col·laboració del club Mola Mola de València, que també sumisquen els seus esforços a esta jornada que compta amb el suport de l'Ajuntament de Puçol, que ha cedit les instal·lacions municipals per a realitzar este baptisme de busseig adaptat i inclusiu.

L'activitat és totalment gratuïta, per la qual cosa les persones interessades a participar han de posar-se en contacte amb el club OctoPuçol, a través del correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

I el públic que desitge assistir en directe, sempre respectant les instruccions per a la piscina municipal d'hivern, el diumenge 24 de març, a les 10.30 hores, té una cita solidària.

Informa: Sabín | Cartell: Sento Pascual | Fotos: Francisco Sanchis

168-bautismo-buceo-discapacitados-2

21 Març 2019
FaceBook  Twitter  

Altres