Puçol ja té joves monitors per a l'Escola d’Estiu

L'Escola d’Estiu municipal serà on dos grups d'estudiants provinents dels cicles formatius d'Educació Infantil i Integració Social de l'institut de Puçol posaran a prova l'aprés. El parell d'iniciatives presentades per Andressa Batista, José Manuel Asensio, Camila Torres, Gemma Benlloch, Carolina Torres i Óscar Sanchis, tres de la primera especialització i tres més de la segona, van guanyar el concurs convocat per l'Ajuntament que els permetrà percebre una beca mentre exercixen com a monitors de l'escola durant juliol.

Com tots els anys, s'han oferit 6 beques de 600 euros en el conveni de l'Ajuntament amb l'institut perquè l'alumnat dels cicles formatius puga posar a prova les seues habilitats. Els grups de joves que van sol·licitar la seua participació van haver de presentar un projecte expositiu en el qual justificaven el disseny de les seues activitats, que havien de tindre en compte el context de l'Escola d’Estiu. No és la primera vegada que treballen amb xiquets i xiquetes, ja que molts d'ells han cursat un cicle superior o han tingut experiència prèvia en campaments.

El projecte del grup triat d'Educació Infantil, que ha dissenyat una sessió d'una hora, «consta de tres espais: nosaltres dirigim als xiquets, de 3 i 4 anys, als emplaçaments, on actuen lliurement. Les activitats consistixen en un camí sensorial amb els peus, pintar amb diferents parts del cos i, també, pintar a través d'un film», expliquen els seus membres.

En este últim cas, «els xicotets es dividixen en dos grups; un pinta situat en la part superior i, l'altre, es col·loca davall i veuen com realitzen els traços. Després, s'intercanvien les posicions».

El grup seleccionat d'Integració Social va pensar a «fer una gimcana dirigida a xiquets de 8 a 10 anys», descriuen els seus integrants. «Hem dissenyat 6 activitats diferents per a realitzar en el pati, plantegem un joc darrere d'un altre. En el cas que hi haguera molts xiquets, vam tenir en compte l'alternativa d'efectuar-los alhora. En cada fase de la gimcana s'obtenen punts, i es fa una guerra d'aigua al final, com a recompensa».

Durant el curs, van estar duent a terme altres projectes i exàmens mentre elaboraven els seus programes. La regidora d'Educació, Mery Cortell, ha felicitat «la seua capacitat per a tirar els projectes endavant» entre totes les seues tasques.

Per part seua, l'alcaldessa Lola Sánchez ha assenyalat la importància d'ambdues especialitzacions i «el repte d'estar pendents dels més xicotets, que també és una experiència molt satisfactòria».

Del 2 al 31 de juliol, els i les joves podran millorar les seues destreses mentre viuen l'experiència de l'Escola d’Estiu.

Informa: Nicolás D’Opazo | Fotos: Sabín

fotos face

457-becarios-instituto-4

13 Juny 2018
FaceBook  Twitter  

Altres