Farmàcia de guardia

Diumenge 29
Vicente Villar Goda

centro salud2 val


quepaso portada 1 val def

La nostra cuina (3): Rollitos d'anís i mistela

La nostra cuina (3): Rollitos d'anís i mistela

Este tipus de dolços entra dins de la rebosteria més tradicional de Puçol, com el sachí, el coco, els ametlats i els rosegons. Eren molt populars perquè es feien en moltes cases per a les festes i celebracions, i com els ingredients que s'utilitzen per a confeccionar-los no eren molt cars —farina, ous, sucre, oli— eren molt populars i tenien molta acceptació.


La nostra cuina (3): Rollitos d'anís i mistela
 

Ingredients:

—250 cl. d'oli

—250 gr. de sucre

—125 cl. d'anís de pastes

—250 cl. de mistela

—Llima ratllada

—Canella

—Farina la que admeta

—1 ou

Elaboració:

El primer pas serà posar sobre una superfície neta la farina, formant un volcà. En el mig anirem afegint tots els ingredients, primer el sucre, que mesclarem bé amb la farina, després l'anís, la mistela i l'oli, així com l'ou i la ratlladura de la llima.

Pastem tots els ingredients, i afegim farina si ens fa falta.  Recordar deixar la massa tendra.

Fem els rotllets, i els empolvorem amb sucre i canella. Enfornem a 180é C durant uns 15 o 20 minuts.

163-rollitos-anis-mistela-1

Trucs:

Una de les coses més importants a tindre en compte quan fem masses del tipus de rotllets o galletes és deixar la massa tendra, açò vol dir blaneta, el més just perquè no se'ns apegue en les mans, perquè si ens passem de farina, quan es refreden tendiran a endurir-se molt i ja no estaran tan bons.

També el temps de cocció és clau: si es torren massa, també endurixen.

Anecdotari:

Este tipus de rotllets són també coneguts pel nom de borratxets ja que tenen un considerable contingut d'alcohol amb la mistela i l'anís.

Era molt típic oferir-lo en les cases per a moltes celebracions, perquè la recepta era molt popular entre les dones del poble. El seu acompanyament perfecte sempre ha sigut una copeta de mistela.

Les persones que vullguen posar-se en contacte amb nosaltres per a recuperar junts algun plat tradicional poden fer-ho en les adreces següents:
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
www.lacocinadelamasia.blogspot.com

Escribe: Charo Palamós

000-nostra_cuina1

163-rollitos-anis-mistela-2

 

Altres