Farmàcia de guardia

Diumenge 29
Vicente Villar Goda

centro salud2 val


quepaso portada 1 val def

La nostra cuina (4): Arròs caldós

La nostra cuina (4): Arròs caldós

L'arròs caldós és un dels nostres clàssics. En si mateix reunix gran part de les qualitats de la nostra dieta mediterrània, és a dir, que el cuinem amb un poc d'oli d'oliva, que mesclem verdures, un poc de carn i arròs, aconseguint una dosi molt apropiada de vitamines, proteïnes, hidrats de carboni i poc greix, per a rematar-lo tot, està boníssim. Així que ja sense més, la recepta.

La nostra cuina (4): Arròs caldós

Ingredients:

—½ pollastre trossejat

—½ conill trossejat

—¼ costelles de porc trossejades

—2 tomaques madures

—2 dents d'all

—Bajoquetes planes

—Garrofón

—Plega

—Oli d'oliva

—Sal

—Safrà i colorant

—Arròs

212-arroz_caldoso-4

Elaboració:

Llavem i esbaldim la carn, llevem el greix i la pell. En una cassola àmplia posem l'oli i sofregim molt bé la carn. Quan la tinguem, afegim els alls finament tallats i la tomaca ratllada o picat.

Sofregits un poc i afegim les verdures (prèviament hem llevat els fils dels fesols i tallats xicotetes i les hem llavat).

Afegim l'aigua, la sal, el safrà i el colorant. El foc fort fins que comence l'ebullició; després a foc lent uns 45 minuts.

Per a fer l'arròs utilitzarem una altra cassola, posem el caldo (uns 333 centilitres per persona) mesclat amb la carn i la verdura, a foc fort, fins que comence l'ebullició.

Afegim l'arròs (uns 70 grams per persona) i abaixem el foc al mínim, cuinem uns 15-18 minuts. Ja ho tenim.

Al servir els plats, podem afegir o llevar caldo perquè ens quede amb una consistència melosa (serà amb molt poc caldo), o al contrari, amb una consistència caldosa, per a la qual cosa afegirem més caldo.

212-arroz_caldoso-3

Trucs:

Este arròs s'ha de servir immediatament després d'apagar el foc, perquè en cas contrari, se “xuplarà” tot el caldo que té i el resultat final serà un arròs bla i passat.

És molt més recomanable fer-lo uns minuts menys d'allò més habitual en l'arròs (que solen ser 20 minuts); per això la meua recomanació és de 15 a 18 minuts de cocció, i mentres preparem i emplatem, s'acaba de fer.

Anecdotari:

Esta recepta té algunes increïbles variants, sobretot a l'hivern, afegint alguna verdura com a carxofa o floricol. Amb floricol és un dels arrossos preferits a casa, i quan ens ajuntem la família, si demanem paréixer als jóvens de la casa, sempre voten per l'arròs caldós de la iaia, així que ella encantada i els xiquets també.

Si tens algun plat favorit o una recepta tradicional que t'agradaria compartir amb tots en esta pàgina web, pots contactar amb nosaltres en els correus següents:
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
www.lacocinadelamasia.blogspot.com

Escriu: Charo Palamós

000-nostra_cuina1

212-arroz_caldoso-6


Altres