Farmàcia de guardia

Diumenge 29
Vicente Villar Goda

centro salud2 val


quepaso portada 1 val def

La nostra cuina (5): Bunyols de carabassa

La nostra cuina (5): Bunyols de carabassa

Ja estan ací les Falles, amb elles l'olor de pólvora i tota la riquesa gastronòmica al nostre abast. D'entre tots els plats típics d'estes dates, els Bunyols de carabassa són una delícia per als paladars més llépols, tant per a un bon desdejuni com per a prendre forces en qualsevol moment del dia. Ara ja sense més la recepta.

La nostra cuina (5): Bunyols de carabassa

Ingredients:

—1 carabassa torrada

—1 litre d'aigua calenta

—75 grams de rent premsat

—Farina, la que admeta

—Oli d'oliva

—Sucre

—Figues seques

—Poma, plàtan o una altra fruita que t'agrade.

231-bunyols_carabasa-7

Elaboració:

La primera cosa que hem de preparar és la carabassa, la posarem a torrar en el forn, oberta per la mitat i sense les llavors. Ha de quedar blaneta. Una vegada torrada, li llevem la pell i la posem en un bol gran, la xafem bé amb una forqueta. Per un altre costat posem en bol xicotet el rent premsat amb aigua calenta i ho movem bé fins que estiga completament desfeta, ho afegim a la carabassa.

A continuació posem l'aigua i comencem a afegir la farina a poc a poc, sense deixar de remoure, fins a aconseguir una massa blaneta, però ben lligada. Ara la deixem reposar un temps, fins que la massa estiga fermentada.

Com l'aigua estava calenta i porta prou rent, només tardarà uns minuts a estar a punt. Posem en una paella una quantitat d'oli considerable, perquè al fregir els bunyols no se'ns apeguen.

Per a fer-los, agafem una figa, la passem per la massa dels bunyols i a la paella, posem una quantitat suficient de bunyols perquè no se'ns apeguen.

Si volem fer-los sense figues, simplement posem la massa a fregir, o si decidim fer amb una altra classe de fruita, la tallem i la passem per la massa i a fregir-los.

Per a servir-los, els empolvorem amb sucre i llest.

231-bunyols_carabasa-5

Trucs:

Hi ha diversos trucs que vull compartir amb vosaltres. El primer és en relació a la carabassa, podem torrar-la com vos he dit anteriorment, o podem torrar-la ràpidament en el microones, per a això en un recipient de vidre, pelem i tallem la carabassa en trossos xicotets i en uns minuts la tenim torrada.

El segon truc serà per al moment de fer els bunyols, perquè no se'ns apegue la massa en les mans, ens mullarem regularment les puntes dels dits, d'eixa forma serà més fàcil manipular.

Anecdotari:

L'encarregat de preparar els bunyols cada any per a les falles en la meua família és ma pare, però enguany, que havia d'escriure la recepta i fer les fotos, hem aprofitat i per fi m'ha ensenyat a mi, així que crec que en un futur seré jo l'encarregada de preparar-los per a tota la família.

A més, hem aprofitat per a tastar els bunyols amb poma i amb plàtan i vos he de dir que ens han encantat.

Si tens algun plat favorit o una recepta tradicional que t'agradaria compartir amb tots en esta pàgina web, pots contactar amb nosaltres en els correus següents:
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Escriu Charo Palamós Durbá

000-nostra_cuina1

231-bunyols_carabasa-1

 

Altres