Farmàcia de guardia

Divendres 3
Joaquín Morales Polo

centro salud2 val


quepaso portada 1 val def

La nostra cuina (9): Pastissos de moniato

La nostra cuina (9): Pastissos de moniato

Hi ha èpoques en què podem trobar productes que la resta de l'any no tenim, ni tampoc abellix menjar, com el torró en Nadal. Ací a Puçol tenim una bona quantitat de productes típics, entre els que ressaltaria els dolços fets amb moniato, els podem trobar en tots els forns tradicionals i d'una qualitat magnífica no sols en nadal, sinó durant tot l'any. Si els vols fer tu mateixa, esta és la recepta.


La nostra cuina (9): Pastissos de moniato

Ingredients:

—1 1/2 got d'oli d'oliva

—1/2 got d'anís (especial per a massa)

—1/2 got de mistela

—Sucre un poc (uns 100 gr.)

—Canella en pols

—Farina la que admeta

—1 ou

—1 Kg. de moniato per al farcit

309-pasteles-boniato-5

Elaboració:

En un bol posem tots els ingredients, primer l'oli, seguit l'anís i la mistela, i el sucre. Mesclem i comencem a afegir la farina a poc a poc. Pastem fins a aconseguir una massa que no se'ns apegue en les mans. L'hem de treballar molt bé, trencant-la i tornant a pastar diverses vegades. Esta operació ens costarà un temps, perquè ha de quedar perfectament pastada I lligada. Finalitzat açò, procedim a fer boletes amb la massa, de la grandària que vullguem els pastissets, jo els recomane fer mitjans.

Una vegada preparades les boletes de massa, preparem uns trossos quadrats de plàstic (una bossa) o de paper vegetal. Col·loquem les boletes entre dos quadrats de plàstic o paper i les esclafem amb un plat, perquè quede una circumferència. Ara ja omplim amb una cullera xicoteta amb el moniato i ajuntem les vores bé, perquè el moniato no s'escape, com es veu en la foto.

Per a finalitzar, batem un ou i li afegim un dollet d'aigua, i amb això untem els pastissos i els empolvorem de sucre i canella.

Amb el forn precalfat, a 180º C els enfornem uns 12-15 minuts (segons el cremats que t'agraden).

309-pasteles-boniato-3

Trucs:

Com sabràs, estos pastissos de moniato són com un pastisset, és a dir, té una massa exterior i un farciment, que en este cas és de dolç de moniato. Este dolç el pots comprar preparat en el supermercat, i sol estar en pot, prop de la mel o les melmelades.

Anecdotari:

Són tantes les anècdotes que es podrien contar d'estos pastissos, que ens han acompanyat al llarg de tota la nostra vida, de la nostra infància, joventut, que seria impossible enumerar-les, crec que si cada un de nosaltres té uns segons per a recordar, segur que troba la seua pròpia anècdota amb la seua família, amb els seus pares o iaios, en fi, temps de Nadal, temps també de nostàlgies.

Si tens algun plat favorit o una recepta tradicional que t'agradaria compartir amb tots en esta pàgina web, pots contactar amb nosaltres en els correus següents:
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
www.lacocinadelamasia.blogspot.com

Escriu: Charo Palamós Durbá

000-nostra_cuina1

309-pasteles-boniato-4


Altres