Farmàcia de guardia

Diumenge 29
Vicente Villar Goda

centro salud2 val


quepaso portada 1 val def

La nostra cuina (15): Ensalada de canonges

La nostra cuina (15): Ensalada de canonges

Esta és una ensalada que em va ensenyar a preparar una amiga molt volguda de Puerto Rico, originàriament tenia diversos elements que encara que m'agraden, són massa rics en calories, com el foie d'ànec i el formatge de cabra. El que vaig fer va ser adaptar-la a la nostra dieta mediterrània, eliminant el foie i afegint fruites seques.


La nostra cuina (15): Ensalada de canonges

Ingredients:

—1 bossa de canonges

—250 grams de tomaques cherry

—Ceballot tendre

—4-6 tallades de pernil

—Formatge de cabra

—Pipes de gira-sol pelades

—Avellanes

Per a la guarnició:

—Oli d'oliva

—Vinagre balsàmic de Mòdena

—Sal i pebre

496-ensalada-canonigos-4 

Elaboració:

Posem el pernil en un plat, sobre paper cuina blanc, i ho tapem amb un altre paper, l'introduïm al microones uns minuts fins que estiga cruixent. Quan es refrede, ho partim a pedacitos amb la mà.i escorrem bé els

Les pipes de gira-sol pelades les compre crues i les torre en una paella amb un poc de sal. Les avellanes les pic un poc en el morter. Les fruites seques junts amb el cruixent de pernil donen un toc molt diferent d'esta ensalada.

Esbaldim i escorrem bé els canonges i els tomaquets. Els posem en un bol o font, afegim la ceba tendra Cortada. Repartim el pernil, adornem amb un bon doll d'oli d'oliva i el balsàmic de Mòdena (just en el moment de servir) i decorem amb el formatge de cabra. 

Trucs:

Com en totes les ensalades, és molt important eliminar molt bé l'aigua, per a això tindrem un escorreplats de verdures de què centrifuguen, amb això ens quedaran perfectes totes les ensalades. També és molt important en les ensalades adornar just en el moment de servir-les, ja que si no ho fem així, es posaran molt blanes les verdures de fulla verd.

Si tens algun plat favorit o una recepta tradicional que t'agradaria compartir amb tots en esta pàgina web, pots contactar amb nosaltres en els correus següents:
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
www.lacocinadelamasia.blogspot.com

Escriu: Charo Palamós Durbá

000-nostra_cuina1

496-ensalada-canonigos-3

 

Altres