Farmàcia de guardia

Diumenge 29
Vicente Villar Goda

centro salud2 val


quepaso portada 1 val def

La nostra cuina (18): Coca Cristina

La nostra cuina (18): Coca Cristina

Cristina és el nom que rep una rica coca d'ametla. A alguns pobles com Foios i Meliana els encanta i, a nosaltres, també. Perquè estes postres vos isca perfecte és necessari conéixer alguns xicotets trucs. Imprescindible: ametla marcassa ratllada amb molinet. Si vols saber més, ací està la recepta.

La nostra cuina (18): Coca Cristina

Ingredients:

—1 dotzena d'ous

—700 gr. ametla

—700 gr. sucre

—250 gr. farina

—Llima ratllada

Elaboració:

La primera cosa que hem de fer una vegada preparats i tesats tots els ingredients serà, separar la clara dels rovells en dos recipients. Posarem les clares a batre a punt de neu, quan ja estiga, afegim el sucre a poc a poc, treballem el batut i un poc després afegim els rovells, unes voltes i ja afegim la farina, la llima ratllada i l'ametla.

Col·loquem paper d'estrassa i una hòstia (amb un forat al mig) i estenem donant forma de cercle. Enfornar en forn precalfat a 180ºC uns 15-20 minuts. Empolvorem sucre al traure-les del forn.

788-coca-cristina-1

Trucs:

Encara que esta coca és molt fàcil de preparar, té diversos trucs perquè ens quede perfecta.

El primer és l'ametla, que com sempre que fem dolç la utilitzem de primera qualitat, ja que una sola ametla amarga ens espatla tot el dolç. Nosaltres a casa sempre hem utilitzat l'ametla marcassa.

El segon truc és la forma de ratllar l'ametla, no val picada, ja que així s'empedreïx, ha de ser ratllada en un molinet prou especial, però en qualsevol dels forns tradicionals es pot comprar ja ratllada.

788-coca-cristina-3

Anecdotari:

Pareix que alguns dels pobles del nostre al voltant diuen que les seues coques Cristina són les millors, com a Foios o a Meliana, però des del meu humil punt de vista això no és  així, les nostres són “les millors”.

Si tens algun plat favorit o una recepta tradicional que t'agradaria compartir amb tots en esta pàgina web, pots contactar amb nosaltres en els correus següents:
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
www.lacocinadelamasia.blogspot.com

Escribu: Charo Palamós Durbá

000-nostra_cuina1

788-coca-cristina-6

 

Altres