Farmàcia de guardia

Diumenge 29
Vicente Villar Goda

centro salud2 val


quepaso portada 1 val def

La nostra cuina (19): Pastisset de tomaca

La nostra cuina (19): Pastisset de tomaca

Hui vaig a contar-vos com fer uns bons pastissets de tomaca casolans. Fàcils de fer i boníssims. La recepta que vaig a donar-vos és per a fer més o menys uns 20 pastissets de grandària mitjana. L'única cosa que heu de tindre en compte és que cal preparar primer la tomaca i la massa per separat.


La nostra cuina (19): Pastisset de tomaca
 

Ingredients per a la tomaca:

—Quilo i mig de tomaca natural (pot substituir-se per tomaca de bot)

—Oli d'oliva

—Tonyina en oli d'oliva (unes tres o quatre llandes)

—1 ceba gran o dos mitjanes

—Pinyons (al gust)

—Sal i sucre

Ingredients per a la massa:

—1 got d'aigua

—1 got d'oli

—1/2 got de mistela

—1 pessic de sal

—Farina la que admeta

847-pastiset-tomata-4

Elaboració:

Per a la tomaca, primer piquem la ceba molt xicoteta i preparem tots els ingredients.

En una paella gran posem l'oli a calfar (unes 4-5 cullerades) i posem la ceba a potxar; quan ja la tinguem, afegim la tonyina (atenció que esguita l'oli) i els pinyons.

Una volta ràpida i ja posem la tomaca. Si hem triat tomaques de pera naturals, prèviament els hem escaldat, pelat i triturat; si no, simplement del bot. Li afegim un poc de sal i la mateixa quantitat de sucre (per a evitar l'acidesa de la tomaca), este sucre l'afegim quasi al final de la cocció.

L'únic secret d'esta tomaca que vos assegure és excepcional, és tindre'la a foc moooolt lent durant molt de temps (mínim unes 2 hores, millor més).

La massa es prepara ràpidament, posarem en la pastadora l'aigua, l'oli, la mistela, el pessic de sal i comencem a afegir farina a poc a poc, fins a aconseguir una massa tendra, perquè després ens queden cruixents.

Quan estiga preparada, fem unes xicotetes boletes (com pots veure en la foto). Eixes boletes les hem de posar entre dos plàstics (una bossa oberta per la mitat) xafar (amb un plat) i ja ho tenim a punt per a omplir

Com es veu en la foto, la tomaca ha d'estar ben escorregut, així ens quedaran millor. També és molt important tancar bé els laterals del pastisset perquè no s'isca la tomaca per ací, i no espatle el resultat final.

847-pastiset-tomata-5

Trucs:

La recepta que vos he donat és per a fer més o menys unes 20 pastissets de grandària mitjana. Podeu fer-les més grans o més xicotetes, al vostre gust, també si són massa quantitat, poseu la mitat d'ingredients i resolt.

Si tens algun plat favorit o una recepta tradicional que t'agradaria compartir amb tots en esta pàgina web, pots contactar amb nosaltres en els correus següents:
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
www.lacocinadelamasia.blogspot.com

Escriu: Charo Palamós Durbá

000-nostra_cuina1

847-pastiset-tomata-2


Altres