Farmàcia de guardia

Dijous 27
Marta Albiach

centro salud2 val


quepaso portada 1 val def

La nostra cuina (36): El pasteló de bescuit, rovell i cremes

Esta és una de les receptes més elaborades que he realitzat fins al moment. I és molt especial per a mi, ja que és un dels pastissos més típics a Puçol per a les festes de la nostra patrona. En casa feia molts anys que no ho féiem, pel que hi hem hagut de parar-nos a recordar cada una de les parts de les recepta, perquè com veureu, té prou components diferents, per un costat el bescuit, per un altre costat les diferents cremes, que muntarem a capes, el rovell d'ou confitada, en fi, molt de treball, però un resultat magnífic.

EL BESCUIT:

Ingredients:

—6 ous

—200 gr. de sucre

—140 gr. de farina

Elaboració:

En dos bols xicotets separem les clares dels rovells, introduïm les clares en la batedora i les fem al punt de neu. Seguit li introduïm el sucre a poc a poc, deixem uns minuts. A continuació, els rovells i la farina. Estenem la massa sobre un paper d'enfornar formant una làmina i enfornem a 180é C durant uns 10-12 minuts

ROVELL D'OU CONFITADA

Ingredients:

—6 rovells d'ou

—1/2 got d'aigua (de ¼)

—1 got de sucre

Elaboració:

En un casset posem junts tots els ingredients, a foc molt lent i sense parar de remoure amb una cullera de fusta. Deixar-lo fins al moment d'ebullició i ja el tenim. Deixar-lo refredar i a la nevera.

CREMA D'AVELLANES

Ingredients:

—1 litre de llet

—Un grapat-te d'avellanes

—4 rovells d'ou

—200 grams de sucre

—80 grams de maizena

—Corfa de llima

Elaboració:

En un casset posem al foc la llet (menys un got), la corfa de la llima i el sucre. Mentres esperem que es calent, en un casset xicotet posem la resta de la llet, la maizena i les avellanes mòltes finament, el desfem molt bé, llavors afegim els rovells i continuem removent.

Quan la llet comence a  bullir, incorporem la mescla que tenim en el casset. Removem un parell de minuts i ja està. Retirem la corfa de la llima. Deixem refredar i la posem en la nevera.

CREMA DE CAFÉ

Ingredients:

—6 tasses de café

—120 gr de maizena

—1 rovell d'ou

—250 gr. de sucre

—Corfa de llima

Elaboració:

En un casset posem al foc el café (menys un got), la corfa de la llima i el sucre. Mentres esperem que es calfe, en un casset xicotet posem la resta del café fred  i la maizena, ho desfem molt bé, afegim els rovells i continuem removent.

Quan comence a bullir, incorporem la mescla que tenim en el casset passant-lo per un colador. Removem un parell de minuts i ja està. Deixem refredar i la posem en el frigo.

CREMA PASTISSERA

Ingredients:

—1 litre de llet sencera

—200 grams de sucre

—5 rovells d'ou

—80 grams de Maizena

—La corfa de ½ llima

—1 branqueta de canella

Elaboració:

En un casset posem al foc la llet (menys un got), la corfa de la llima, la canella i el sucre. Mentres esperem que es calfe, en un casset xicotet posem la resta de la llet i la maizena i ho desfem molt bé, afegim els rovells i continuem removent. Quan la llet comence a   bullir, incorporem la mescla que tenim en el casset. Removem un parell de minuts i ja està. Deixem refredar i la posem en el frigo.

Estos són tots els ingredients que necessita, per un costat el bescuit que tallarem en tires d'uns 20 cm d'ample, i necessitem almenys 4 tires. El muntatge serà el següent, posem una làmina de bescuit, la untem amb rovell d'ou confitada, posem la crema (ha de ser una capa grosseta i igualada), col·loquem una altra làmina de bescuit, i així fins a tindre les tres cremes col·locades, l'última capa la cobrim amb rovell d'ou i ho decorem amb moca o amb alguna de les cremes.

Si vols publicar qualsevol recepta posa't en contacte amb el Departament de Comunicació o amb Charo Palamós en estes adreces:

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

www.lacocinadelamasia.blogspot.com

Escriu i fotos: Charo Palamós Durbá

000-nostra cuina1

795-el-pastelon-3

Altres