Farmàcia de guardia

Sense events

centro salud2 val


quepaso portada 1 val def

La nostra cuina (9): Pastissos de moniato

La nostra cuina (9): Pastissos de moniato

16 abril 2012

Hi ha èpoques en què podem trobar productes que la resta de l'any no tenim, ni tampoc abellix menjar, com el torró en Nadal. Ací a Puçol tenim una bona quantitat de productes típics, entre els que ressaltaria els dolços fets amb moniato, els podem trobar en tots els forns tradicionals i d'una qualitat magnífica no sols en nadal, sinó durant tot l'any. Si els vols fer tu mateixa, esta és la recepta.

Llegeix més...

La nostra cuina (8): Panquemao de Pasqua

La nostra cuina (8): Panquemao de Pasqua

06 abril 2012

Com ja és tradicional en la meua família, ens reunim estes pasqües per a preparar els panquemaos, les mones i la resta de dolços tradicionals valencians. Com sempre, la meua filla i mon pare van disputar d'allò més per a ficar les mans en la massa i així manar en el galliner. Passe per tant a donar-vos la recepta, per si voleu provar

Llegeix més...

La nostra cuina (7): Ximos o pepitos

La nostra cuina (7): Ximos o pepitos

31 Març 2012

Les falles estan acabades d'acabar i ja arriba la Pasqua, i una altra vegada tenim moltíssimes receptes molt tradicionals d'estes dates. M'agradaria escriure diverses i començaré amb esta que és de molt fàcil execució i crec que moltes vos animareu a preparar-la.

Llegeix més...

La nostra cuina (6): Escalibada

La nostra cuina (6): Escalibada

24 Març 2012
Es nota que deixem arrere el cru hivern en l'ambient, i en un dels llocs que més es nota és en els mercats: la verdura a poc a poc comença a ser ja més primaveral. Per a celebrar-ho, esta setmana vos propose fer una recepta molt sana i molt barata, a base de verdura torrada.
La nostra cuina (6): Escalibada
Ingredients:
—2 albergines
—2 pimentons rojos
—2 o 3 cebes mitjanes
—1 pot d'anxoves
—3 tomaques pera
—Unes llesques de pa (tipus xapata o fogassa)
—2 dents d'all
—oli d'oliva i sal
Elaboració:
Llavem bé els pimentons i les albergines. En una safata de forn posem les albergines, els pimentons i les cebes amb un dollet d'oli.
Hem de tindre precaució amb el temps de cocció, ja que les cebes tarden més, així que quan estiguen les albergines i els pimentons els traiem del forn i deixem les cebes una mitja hora més, depenent de la seua dimensió.
Deixar que es refrede tot i fer a tires les verdures.
Torrem el pa un poc i reservem. Pelem les tomaques, ratllem i li posem oli, sal i alls.
Untem les llesques de pa amb la tomaca, arreglem a tires l'albergina, el pimentó i la ceba. Afegim un poc de sal i decorem amb dos anxoves. Si nos vos agraden les anxoves, substituir-ho per un bon tonyina en conserva.
Trucs:
Ja heu vist com resulta de fàcil de preparar, el dollet d'oli que li pose abans de posar al forn, farà que s'agarren molt millor.
És prou important que una vegada tinguem la verdura a tires, deixem escórrer bé el caldet que solta, si no ens reblanirà molt la torrada i no estarà tan bona.
Anecdotari:
La nostra cuina (5): Bunyols de carabassa

La nostra cuina (5): Bunyols de carabassa

15 Març 2012

Ja estan ací les Falles, amb elles l'olor de pólvora i tota la riquesa gastronòmica al nostre abast. D'entre tots els plats típics d'estes dates, els Bunyols de carabassa són una delícia per als paladars més llépols, tant per a un bon desdejuni com per a prendre forces en qualsevol moment del dia. Ara ja sense més la recepta.

Llegeix més...

Altres