La nostra cuina (38): Canelons d'espinacs i formatge (2)

14 Desembre 2014

Per a la realització d'esta recepta, utilitze la beixamel que ma mare ha fet sempre i sincerament crec que és millor. Vos explique un poc la diferència: molts cuiners quan fan la beixamel, per a espessir la llet, utilitzen farina (de blat), la torren un poc i, després remouen la farina amb la llet fins que els espessix. Però ma mare diu que eixa beixamel és molt “basta” ella utilitza farina de dacsa (Maizena, per a aclarir-nos) perquè queda molt més “fina”, també té altres truquets que ara vos ensenye.

Llegeix més...

La nostra cuina (37): Sopa de verdures i pistatxos

09 Novembre 2014

No sé si serà que el temps està canviant o que em trobe un poc constipada, la veritat és que m'abellixen molt les sopes, pareix que amb la tardor arriben les ganes de menjar "calentito". Repassant fotos de l'hivern passat i que no havia publicat, m'he trobat amb esta sopa de verdures que va fer Arguiñano en la televisió, i que jo vaig preparar uns dies després en ma casa. Certament va ser un èxit i la vam menjar molt bé, així que ara mateix vos anote la recepta.

Llegeix més...

La nostra cuina (36): El pasteló de bescuit, rovell i cremes

03 Novembre 2014

Esta és una de les receptes més elaborades que he realitzat fins al moment. I és molt especial per a mi, ja que és un dels pastissos més típics a Puçol per a les festes de la nostra patrona. En casa feia molts anys que no ho féiem, pel que hi hem hagut de parar-nos a recordar cada una de les parts de les recepta, perquè com veureu, té prou components diferents, per un costat el bescuit, per un altre costat les diferents cremes, que muntarem a capes, el rovell d'ou confitada, en fi, molt de treball, però un resultat magnífic.

Llegeix més...

La nostra cuina (35): Albergines a la parmesana

04 Maig 2014

Charo Palamós continua amb les seues receptes mensuals en el periòdic Noticies de Puçol. En esta ocasió ens mostra com preparar una recepta dividida en dos parts: d'una banda, la tomaca fregida; d'un altre, les albergines al vapor. I tot junt, les albergines a la parmesana.

Llegeix més...

La nostra cuina (34): Cassoleta de verdures

26 Gener 2014

Un d'eixos plats que hem preparat durant el mes de gener en els cursos de cuina del Programa de la Dona que hem impartit en  l'Espai Social La Barraca. Verdura, pasta fullada i una preparació per parts, però senzilla. Cassoleta de verdures, un plat sa, sa.

Llegeix més...

La nostra cuina (33): Tronc de Nadal

04 Gener 2014

Esta és una recepta molt nadalenca, encara que un poc laboriosa. Per un costat tenim el bescuit o plantilla (com l'anomenem ací) que ens servirà de base. El farcit serà de la teua elecció, en este cas jo he utilitzat nata, i per a la decoració necessitem xocolate foundant. Així que, anem per parts, primer els ingredients.

Llegeix més...

La nostra cuina (32): Patatitas amb rovellons

30 Novembre 2013

Esta tardor tan rara que estem tenint havia retardat un poca l'arribada dels bolets en general i dels rovellons en particular. Els bolets són un verdader menjar, i es cuinen de mil maneres distintes. Esta setmana passada vaig trobar rovellons en el mercat a molt bon preu, així que vaig comprar prou i els vaig cuinar de forma diferent.

Llegeix més...

La nostra cuina (30): Arròs amb sépia i carxofes

La nostra cuina (30): Arròs amb sépia i carxofes

31 Juliol 2013

A l'estiu, ningú vol trobar-se amb un plat d'olla o sopa a l'hora de menjar, per això, després d'un bany refrescant en la platja, el millor és preparar un plat lleuger i sa, compost pel millor del mar mediterrani i els menjars més rics dels nostres horts. Ací va l'arròs amb sépia i carxofes:

Llegeix més...

La nostra cuina (29): Arròs del senyoret

La nostra cuina (29): Arròs del senyoret

25 Juliol 2013

València és la mare dels arrossos i no hi ha plat d'arròs més atenció que l'arròs del senyoret. La gràcia d'este plat acompanyat d'allioli és que tant el peix com el marisc ja estan pelats i llestos per a menjar. Si tu també vols disfrutar d'este menjar, apunta la següent recepta per a sis o huit persones:

Llegeix més...

La nostra cuina (28): Pasta amb tomaca i anxoves

La nostra cuina (28): Pasta amb tomaca i anxoves

05 Maig 2013

Un plat propi de primavera i estiu, una pasta fàcil de preparar, sana, molt d'acord amb la dieta mediterrània i que abellix a qualsevol hora del dia. Ideal per a preparar amb antelació eixos dies que un preferix passejar o estar en la platja i al tornar a casa abellix prendre una cosa lleugera.

Llegeix més...

La nostra cuina (27): en Carnestoltes i Quaresma, coques setinades

La nostra cuina (27): en Carnestoltes i Quaresma, coques setinades

29 Març 2013

Este dolç és, precisament per la seua senzillesa, molt apreciat en la nostra cultura culinària. Sempre se solia preparar en època de carnestoltes i quaresma, quan ja la matança del porc estava completada i els rebostos replens de tots els menjars que del porc provenen, com en este cas el sagí. Ja que és precisament este sagí de porc el que dóna nom a la coca.

Llegeix més...

La nostra cuina (26): cupcakes de xocolate

La nostra cuina (26): cupcakes de xocolate

03 Febrer 2013

No són exactament un producte típic de la cuina mediterrània, però en els últims temps els cupcakes, eixes magdalenes de vistosos colors, intensa aroma i un sabor difícil d'explicar amb paraules s'han posat de moda en totes les pastisseries. Un dolç atractiu i saborós els secrets del qual vos desvelem ara.

Llegeix més...

La nostra cuina (25): Pastís blanc de Nadal

La nostra cuina (25): Pastís blanc de Nadal

21 Gener 2013

La Nadal ja ha finalitzat, i amb ella arriba un temps molt especial en la cuina. La nostra riquesa gastronòmica és molt variada, tant en la preparació de plats salats com en els dolços.Si algun ingredient és típic en els dolços de Nadal, este és el moniato. Amb el dolç de moniato es preparen alguns dels pastissos més característics en el nadal, com són, els pastissos de moniato, els pastissos de cacau, les trenques del dia de Reis, i especialment ací a Puçol tenim el “pastís blanc de Nadal”.

Llegeix més...

La nostra cuina (24): Putxero de Nadal

La nostra cuina (24): Putxero de Nadal

31 Desembre 2012

Aunque el puchero es uno de los platos más básicos de nuestro día a día, este que preparamos para la Navidad es mucho más completo, ya que tiene la pelota salada, que se sirve con la carne y además ponemos ingredientes que le dan más sustancia al caldo, como la gallina y el pavo. Por lo tanto es un caldo más “rotundo”.

Llegeix més...

La nostra cuina (23): Pilotes de Nadal o pilotes dolces

La nostra cuina (23): Pilotes de Nadal o pilotes dolces

16 Desembre 2012

Per una vegada i sense que servisca de precedent amb esta recepta ens apartem radicalment de la nostra dieta mediterrània, ja que com comprovareu quan llegiu els ingredients de hui, açò no és una recepta, no, és una bomba de calories, però en la seua defensa diré que només està permés menjar-lo una vegada a l'any, així que sense més, veurem esta bomba: pilotes dolces o pilotes de Nadal.

Llegeix més...

La nostra cuina (22): Crema casolana

La nostra cuina (22): Crema casolana

25 Novembre 2012

Esta setmana vos proposem unes postres senzilles i d'èxit assegurat per a tots els públics. L'elaboració de la crema té poc secret, el més important és trobar la textura i fluïdesa que els agrade a tota la família.

Llegeix més...

La nostra cuina (21): Ossobuco de vedella

La nostra cuina (21): Ossobuco de vedella

18 Novembre 2012

Encara que este no és un plat típicament valencià, la nostra gastronomia l'ha adoptat i és molt popular entre nosaltres. La manera de preparar-lo és molt fàcil i el resultat excepcional, ja que és una carn molt melosa. Hui en dia, en qualsevol de les bones carnisseries que tenim a Puçol, ens prepararan uns talls magnífics d'ossobuco, els de les meues fotos són de les meues germanes carnisseres preferides. Ara ja la recepta.

Llegeix més...

La nostra cuina (21): Ossobuco de vedella

La nostra cuina (21): Ossobuco de vedella

18 Novembre 2012

Encara que este no és un plat típicament valencià, la nostra gastronomia l'ha adoptat i és molt popular entre nosaltres. La manera de preparar-lo és molt fàcil i el resultat excepcional, ja que és una carn molt melosa. Hui en dia, en qualsevol de les bones carnisseries que tenim a Puçol, ens prepararan uns talls magnífics d'ossobuco, els de les meues fotos són de les meues germanes carnisseres preferides. Ara ja la recepta.

Llegeix més...

La nostra cuina (21): Ossobuco de ternera

La nostra cuina (21): Ossobuco de ternera

18 Novembre 2012

Aunque este no es un plato típicamente valenciano, nuestra gastronomía lo ha adoptado y es muy popular entre nosotros. La manera de prepararlo es muy fácil y el resultado excepcional, ya que es una carne muy melosa. Hoy en día, en cualquiera de las buenas carnicerías que tenemos en Puçol, nos prepararán unos cortes estupendos de ossobuco, los de mis fotos son de mis hermanas carniceras preferidas. Ahora ya la receta.

Llegeix més...

Altres