Farmàcia de guardia

Dimarts 28
Javier Ferreres

centro salud2 val


quepaso portada 1 val def

La nostra cuina (21): Ossobuco de vedella

La nostra cuina (21): Ossobuco de vedella

Encara que este no és un plat típicament valencià, la nostra gastronomia l'ha adoptat i és molt popular entre nosaltres. La manera de preparar-lo és molt fàcil i el resultat excepcional, ja que és una carn molt melosa. Hui en dia, en qualsevol de les bones carnisseries que tenim a Puçol, ens prepararan uns talls magnífics d'ossobuco, els de les meues fotos són de les meues germanes carnisseres preferides. Ara ja la recepta.

La nostra cuina (21): Ossobuco de vedella

Ingredients per a 4 persones:

—4 rodanxes d'ossobuco de vedella

—2 cebes grans

—3 carlotes

—250 grams de xampinyons

—4 dents d'all

—½ litre de vi blanc (valencià)

—Farina

—Oli d'oliva

—Sal, pebre, timó i romer

1019-ossobuco-ternera-4

Elaboració

D'una banda, pelem i piquem les cebes. En una olla amb un dollet d'oli, les posem a daurar, afegim les carlotes pelades i picades, els alls picats i els xampinyons laminats, deixem potxar.

D'altra banda, salpebrem la carn, la passem per farina i la daurem en una paella amb un bon doll d'oli d'oliva. Quan tinguem els 4 trossos de carn, els afegim a l'olla on tenim potxada la verdura, afegim uns grans de pebre (al nostre gust), timó, romer i el vi blanc.

Tapem l'olla i deixem cuinar uns 35-40 minuts (comptant a partir que puge la vàlvula de seguretat).

Quan ja estiga, obrim i retirem la carn, reservem. Desgreixem la salsa del guisat amb l'ajuda d'un lladregotet i triturem amb la batedora elèctrica. Abocarem la salsa sobre la carn i acabem de cuinar a foc suau durant 6-7 minuts.

Ja només ens falta emplatar un tros de carn per plat, acompanyat de la seua salsa.

1019-ossobuco-ternera-3

Trucs

Com l'ossobuco és una peça de carn que es talla prou grossa, interessa que al passar-lo per la paella i fregir-lo, quede fet, i s'acabe de cuinar en l'olla.

També és interessant que a l'emplatar usem poca salsa i la resta el servim en una salsera.

Si tens algun plat favorit o una recepta tradicional que t'agradaria compartir amb tots en esta pàgina web, pots contactar amb nosaltres en els correus següents:

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

www.lacocinadelamasia.blogspot.com

Escriu: Charo Palamós Durbá

nostra_cuina1

1019-ossobuco-ternera-1

 

Altres