Farmàcia de guardia

Dilluns 25
María Gil Tomás

centro salud2 val


quepaso portada 1 val def

La nostra cuina (27): en Carnestoltes i Quaresma, coques setinades

La nostra cuina (27): en Carnestoltes i Quaresma, coques setinades

Este dolç és, precisament per la seua senzillesa, molt apreciat en la nostra cultura culinària. Sempre se solia preparar en època de carnestoltes i quaresma, quan ja la matança del porc estava completada i els rebostos replens de tots els menjars que del porc provenen, com en este cas el sagí. Ja que és precisament este sagí de porc el que dóna nom a la coca.

Ingredients:

—250 mil·lilitres d'oli d'oliva

—250 mil·lilitres d'aigua tèbia

—3 ous grans

—100 grams de rent premsat

—250 grams de sucre

—300 grams de sagí de porc

—Farina la que admeta

—Canella en pols

212-cocas-satinadas-4

Elaboració:

Necessitarem un bol gran. Primer posarem junts tots els ingredients líquids, l'oli, l'aigua tèbia i mesclarem el rent premsat, fins que se'ns desfaça. Ara afegirem els 3 ous batuts i el sucre.

A poc a poc comencem a afegir la farina, fins a aconseguir que no se'ns apegue la massa en les mans. Deixarem la massa reposar uns minuts.

Quan estiga a punt la massa, la dividim en parts iguals (amb esta recepta ens van eixir 10 coques) fem unes boles i els posem a cada una un bon pegot de sagí i ho pastem tot, esclafant molt bé la massa, fins a donar-li la forma de coca.

Les deixem reposar entre 20 i 30 minuts (depén de la calor, de la temperatura de l'aigua, etc.) i una altra vegada, les xafem bé, els untem per tota la coca el sagí de porc restant, les empolvorem amb sucre i canella i ja al forn.

Amb el forn precalfat, les introduïm a 180º C uns 15-20 minuts (dependrà del tipus de forn).

212-cocas-satinadas-3

Trucs:

Per a conservar bé les coques, si fas moltes, una vegada cuites, les pots congelar. També, si les menges l'endemà, les calfes un poc en el forn i pareixeran acabades d'enfornar.

Si tens algun plat favorit o una recepta tradicional que t'agradaria compartir amb tots en esta pàgina web, pots contactar amb nosaltres en els correus següents:
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  
www.lacocinadelamasia.blogspot.com

Informa: Charo Palamós Durbá

000-nostra_cuina1

212-cocas-satinadas-1

Altres