Farmàcia de guardia

Dimecres 17
Marta Albiach

centro salud2 val


quepaso portada 1 val def

La nostra cuina (37): Sopa de verdures i pistatxos

No sé si serà que el temps està canviant o que em trobe un poc constipada, la veritat és que m'abellixen molt les sopes, pareix que amb la tardor arriben les ganes de menjar "calentito". Repassant fotos de l'hivern passat i que no havia publicat, m'he trobat amb esta sopa de verdures que va fer Arguiñano en la televisió, i que jo vaig preparar uns dies després en ma casa. Certament va ser un èxit i la vam menjar molt bé, així que ara mateix vos anote la recepta.

Ingredients per a 6-8 persones:

—1/2 carabasseta

—3 carlotes

—2 porros

—150 grams de brócoli

—150 grams de floricol

—bajoquetes

—1 grapat d'espinacs

—1 creïlla

—2 carcasses de pollastre

—100 grams de pistatxos

—Aigua

—Oli d'oliva verge extra

—sal

—Jolivert

903-sopa-verduras-5

Elaboració:

Esta recepta té dos passos, per un costat preparar un poc de caldo de pollastre i per un altre costat les verdures.

La primera cosa que farem és posar a daurar les carcasses de pollastre en una cassola fonda amb un dollet d'oli i unes branquetes de jolivert. Afig abundant aigua i una mica de sal. Cou durant 20 minuts. Desbromera, cola i reserva el caldo.

D'altra banda, pica finament la carabasseta, les carlotes, els porros, la carabassa, els ramells de brócoli i els ramells de floricol i les bajoquetes. Ofega les verdures en una cassola àmplia i baixa amb un dollet d'oli i una mica de sal.

Pela les creïlles i afig. Pica els espinacs i agrega. Afig el caldo i deixa cuinar 10-12 minuts. Posa a punt de sal. Reserva-ho tot.

Pela els pistatxos, pica'ls un poc i torra'ls en una paella amb un dollet d'oli. Afig a la cassola. Servix en plat fondo. Si fas un poc de més, l'endemà estarà inclús millor.

Si vols publicar qualsevol recepta posa't en contacte amb el Departament de Comunicació o amb Charo Palamós en estes adreces:

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

www.lacocinadelamasia.blogspot.com

Escriu i fotos: Charo Palamós Durbá

000-nostra cuina1

903-sopa-verduras-2

Altres