La nostra cuina (20): coco

La nostra cuina (20): coco

06 Octubre 2012

Estos pastissets de coco són de la rebosteria més tradicional a Puçol, els podem trobar en tots els forns tradicionals, però el més important és com són de fàcils de preparar i com estan de bons. Vos invite que el tasteu.

Llegeix més...

La nostra cuina (19): Pastisset de tomaca

La nostra cuina (19): Pastisset de tomaca

23 Setembre 2012

Hui vaig a contar-vos com fer uns bons pastissets de tomaca casolans. Fàcils de fer i boníssims. La recepta que vaig a donar-vos és per a fer més o menys uns 20 pastissets de grandària mitjana. L'única cosa que heu de tindre en compte és que cal preparar primer la tomaca i la massa per separat.

Llegeix més...

La nostra cuina (18): Coca Cristina

La nostra cuina (18): Coca Cristina

16 Setembre 2012

Cristina és el nom que rep una rica coca d'ametla. A alguns pobles com Foios i Meliana els encanta i, a nosaltres, també. Perquè estes postres vos isca perfecte és necessari conéixer alguns xicotets trucs. Imprescindible: ametla marcassa ratllada amb molinet. Si vols saber més, ací està la recepta.

Llegeix més...

La nostra cuina (17): Arròs a banda

La nostra cuina (17): Arròs a banda

26 Agost 2012

La paella és el plat típic de valència, però a un arròs a banda ben fet mai se li diu que no. El secret és un bon caldo de peix previ que ens podrà servir tant per a este plat com per a una paella de marisc o una fideuà. L'important és que tinguem un bon arreglament de peix perquè li de l'arròs un bon sabor i, això sí, no cal oblidar-se de l'allioli. Si ja se t'està fent la boca aigua, ací va la recepta.

Llegeix més...

La nostra cuina (15): Ensalada de canonges

La nostra cuina (15): Ensalada de canonges

18 Juny 2012

Esta és una ensalada que em va ensenyar a preparar una amiga molt volguda de Puerto Rico, originàriament tenia diversos elements que encara que m'agraden, són massa rics en calories, com el foie d'ànec i el formatge de cabra. El que vaig fer va ser adaptar-la a la nostra dieta mediterrània, eliminant el foie i afegint fruites seques.

Llegeix més...

La nostra cuina (14): calamars amb ceba

La nostra cuina (14): calamars amb ceba

03 Juny 2012

Hui vos oferim una d'eixes receptes que queda perfecta tant el dia que la prepares o si necessites tindre preparat el menjar o sopar de l'endemà perquè tens treball o un compromís. I pots preparar-la en qualsevol època de l'any.

Llegeix més...

La nostra cuina (13): Arròs al forn

La nostra cuina (13): Arròs al forn

27 Maig 2012

Partint d'un bon caldo d'olla, afegim oli i costelles de porc, per a continuar mesclant ben tot això amb arròs, creïlles i botifarra, i obtenim un d'ells plats que a tot el món agrada, dóna igual l'època de l'any en què estiguem. A València, l'arròs és molt més que la paella.

Llegeix més...

La nostra cuina (12): Melmelada de maduixes

La nostra cuina (12): Melmelada de maduixes

20 Maig 2012

Pot ser unes postres o inclús part del desdejuni, pot fer-se amb maduixes però també amb qualsevol altra fruita que t'agrade, ideal per a aprofitar en cada temporada la més adeqüeu, s'elabora amb fruites ben madures i és important anotar en els envasos la data, per a anar gastant sempre les més antigues primer.

Llegeix més...

La nostra cuina (11): Braç de gitano

La nostra cuina (11): Braç de gitano

05 Maig 2012

Que el braç de gitano és un dels nostres dolços estrela de tots és sabut, que té un poc de truc també. Però posats en faena, tampoc és tan difícil de realitzar. L'únic problema és que és una recepta de diversos passos: necessitem el bescuit o plantilla, necessitem fer un massapà d'ametla i, finalment, decorar-lo. Així que, per passos.

Llegeix més...

La nostra cuina (10): Mossets de dama

La nostra cuina (10): Mossets de dama

22 abril 2012

Els mossets de dama són un dolç molt apreciat i de fàcil execució. Com altres dolços que hem vist, es compon de dos elements: uns xicotets bescuits de forma circular i un farciment. Hem triat com farcit la crema pastissera, perquè té un acabat molt fi i a més ens servix després per a fer crema i altres postres. Quedaran perfectes també amb nata muntada o trufa.

Llegeix més...

La nostra cuina (9): Pastissos de moniato

La nostra cuina (9): Pastissos de moniato

16 abril 2012

Hi ha èpoques en què podem trobar productes que la resta de l'any no tenim, ni tampoc abellix menjar, com el torró en Nadal. Ací a Puçol tenim una bona quantitat de productes típics, entre els que ressaltaria els dolços fets amb moniato, els podem trobar en tots els forns tradicionals i d'una qualitat magnífica no sols en nadal, sinó durant tot l'any. Si els vols fer tu mateixa, esta és la recepta.

Llegeix més...

La nostra cuina (8): Panquemao de Pasqua

La nostra cuina (8): Panquemao de Pasqua

06 abril 2012

Com ja és tradicional en la meua família, ens reunim estes pasqües per a preparar els panquemaos, les mones i la resta de dolços tradicionals valencians. Com sempre, la meua filla i mon pare van disputar d'allò més per a ficar les mans en la massa i així manar en el galliner. Passe per tant a donar-vos la recepta, per si voleu provar

Llegeix més...

La nostra cuina (7): Ximos o pepitos

La nostra cuina (7): Ximos o pepitos

31 Març 2012

Les falles estan acabades d'acabar i ja arriba la Pasqua, i una altra vegada tenim moltíssimes receptes molt tradicionals d'estes dates. M'agradaria escriure diverses i començaré amb esta que és de molt fàcil execució i crec que moltes vos animareu a preparar-la.

Llegeix més...

La nostra cuina (6): Escalibada

La nostra cuina (6): Escalibada

24 Març 2012
Es nota que deixem arrere el cru hivern en l'ambient, i en un dels llocs que més es nota és en els mercats: la verdura a poc a poc comença a ser ja més primaveral. Per a celebrar-ho, esta setmana vos propose fer una recepta molt sana i molt barata, a base de verdura torrada.
La nostra cuina (6): Escalibada
Ingredients:
—2 albergines
—2 pimentons rojos
—2 o 3 cebes mitjanes
—1 pot d'anxoves
—3 tomaques pera
—Unes llesques de pa (tipus xapata o fogassa)
—2 dents d'all
—oli d'oliva i sal
Elaboració:
Llavem bé els pimentons i les albergines. En una safata de forn posem les albergines, els pimentons i les cebes amb un dollet d'oli.
Hem de tindre precaució amb el temps de cocció, ja que les cebes tarden més, així que quan estiguen les albergines i els pimentons els traiem del forn i deixem les cebes una mitja hora més, depenent de la seua dimensió.
Deixar que es refrede tot i fer a tires les verdures.
Torrem el pa un poc i reservem. Pelem les tomaques, ratllem i li posem oli, sal i alls.
Untem les llesques de pa amb la tomaca, arreglem a tires l'albergina, el pimentó i la ceba. Afegim un poc de sal i decorem amb dos anxoves. Si nos vos agraden les anxoves, substituir-ho per un bon tonyina en conserva.
Trucs:
Ja heu vist com resulta de fàcil de preparar, el dollet d'oli que li pose abans de posar al forn, farà que s'agarren molt millor.
És prou important que una vegada tinguem la verdura a tires, deixem escórrer bé el caldet que solta, si no ens reblanirà molt la torrada i no estarà tan bona.
Anecdotari:
La nostra cuina (5): Bunyols de carabassa

La nostra cuina (5): Bunyols de carabassa

15 Març 2012

Ja estan ací les Falles, amb elles l'olor de pólvora i tota la riquesa gastronòmica al nostre abast. D'entre tots els plats típics d'estes dates, els Bunyols de carabassa són una delícia per als paladars més llépols, tant per a un bon desdejuni com per a prendre forces en qualsevol moment del dia. Ara ja sense més la recepta.

Llegeix més...

La nostra cuina (4): Arròs caldós

La nostra cuina (4): Arròs caldós

08 Març 2012

L'arròs caldós és un dels nostres clàssics. En si mateix reunix gran part de les qualitats de la nostra dieta mediterrània, és a dir, que el cuinem amb un poc d'oli d'oliva, que mesclem verdures, un poc de carn i arròs, aconseguint una dosi molt apropiada de vitamines, proteïnes, hidrats de carboni i poc greix, per a rematar-lo tot, està boníssim. Així que ja sense més, la recepta.

Llegeix més...

La nostra cuina (3): Rollitos d'anís i mistela

La nostra cuina (3): Rollitos d'anís i mistela

26 Febrer 2012

Este tipus de dolços entra dins de la rebosteria més tradicional de Puçol, com el sachí, el coco, els ametlats i els rosegons. Eren molt populars perquè es feien en moltes cases per a les festes i celebracions, i com els ingredients que s'utilitzen per a confeccionar-los no eren molt cars —farina, ous, sucre, oli— eren molt populars i tenien molta acceptació.

Llegeix més...

La nostra cuina (2): L'olla de carn

La nostra cuina (2): L'olla de carn

19 Febrer 2012

L'olla de carn és un plat típicament hivernal, ja que el seu gran contingut calòric ajuda a combatre les inclemències del temps. Quan la vida es feia més a l'aire lliure i es treballava més en el camp, eixos plats ajudaven a combatre el fred, encara que hui en dia ja no cal tant d'aportació calòrica perquè les condicions de vida actuals han millorat. Així i tot és un plat que agrada molt.

Llegeix més...

La nostra cuina (1): Potatge de cigrons

La nostra cuina (1): Potatge de cigrons

13 Febrer 2012

Comencem este nou camí, amb el propòsit de recuperar la nostra més arrelada tradició culinària, buscant en les nostres arrels mediterrànies la fórmula més tradicional de preparar els nostres plats. La nostra primera recomanació és un plat propi de l'hivern i molt nutritiu: potatge de cigrons.

Llegeix més...

La nostra cuina: una nova secció de receptes de cuina tradicionals per a fomentar la dieta mediterrània

La nostra cuina: una nova secció de receptes de cuina tradicionals per a fomentar la dieta mediterrània

13 Febrer 2012

Des del 13 de febrer, la web municipal s'enriquix amb una secció molt apetitosa: plats de menjar típics valencians. Charo Palamós, una veïna de Puçol, està disposada a compartir els seus secrets de cuina via web amb l'objecte de no perdre la tradició culinària i animar a altres persones a col·laborar en un projecte per a fomentar la dieta mediterrània.

Llegeix més...

Altres