Espectacular ruta de les Caves del Grup de Senderisme Puçol en la serra Mariola

El diumenge 11 de març va començar amb un matí desagradable a causa de la presència del vent, a més estàvem en alerta groga, el que va condicionar el recorregut inicial previst pel Grup de Senderisme Puçol en la ruta per la serra Mariola, encara que al final vam recórrer més de 15 quilòmetres, inclosa la visita a unes quantes caves i refugis.

El primer tram de senda, des del convent-castell d'Agres, ens conduiria fins al refugi Montcabrer (cota 1.230 metres), per una senda en contínua pujada, on a mesura que ascendim ens descobrix unes vistes espectaculars de la serra del Benicadell.

Una vegada en la cresta i junt amb el refugi, vam visitar la primera cava, la de l'Habitació, el seu diàmetre interior és de 7 metres i la seua profunditat de 10.

Després de les fotos de rigor, ens encaminarem cap al Montcabrer, però el vent va créixer i vam avortar l'ascensió, pel que decidirem realitzar la senda dels Nevaters, trajecte en cota inferior i així resguardar-nos del fort vent.

La següent parada, la cava Arquejada, és sens dubte el monument més representatiu del parc natural de la Serra Mariola.

La seua dimensió impressiona, té un diàmetre de 15 metres i una profunditat de 17, la seua capacitat d'emmagatzematge útil és de 2.000 metres cúbics.

El nostre següent objectiu va ser la cava del Buitre, una xicoteta cava de planta circular i amb una profunditat de 6,80 metres; una construcció més rudimentària però no exempta de valor i bellesa.

Seguint el nostre recorregut, ja només ens quedava visitar la cava del senyor Miquel: una edificació amb un alt valor monumental, amb un diàmetre de 14,50 metres i una altura de 10,20, que li permet una capacitat d'emmagatzematge de 1.700 metres cúbics de neu.

Després de la visita, vam continuar el nostre camí fins a Agres, fent parada tècnica en el refugi Zamorano, on vam donar compte de les nostres viandes per a reposar forces de la ruta de les Caves.

En resum: la distància recorreguda va ser de 15.096 metres, amb un ascens acumulat de 795 metres.

Ens veiem en la pròxima ruta programada: Penyagolosa.

Informa: Paco Ramírez | Fotos: Grup de Senderisme Puçol

193-senderistas-nevaters-4

13 Març 2018
FaceBook  Twitter  

Altres