Puçol incrementa el reciclatge d'envasos de vidre un 21% respecte a l'estiu de 2017

Amb el pla integral Presa nota, recicla vidre, l'Ajuntament de Puçol i Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, han aconseguit reciclar 118 tones de vidre, en 14 bars i restaurants durant l'estiu a la platja, un 21% més que en el mateix període de l'any anterior. Per això, la regidora Ana Gómez i l'alcaldessa Lola Sánchez van recollir el premi Iglú Verd de mans de Manuel Sala, tècnic de Ecovidrio.

Puçol ha rebut el guardó Iglú Verd per haver superat la xifra de reciclatge de vidre respecte a l'any anterior. El premi és un reconeixement al compromís de ciutadans i professionals hostalers amb el reciclatge de vidre i la sostenibilitat.

En aquesta edició, Ecovidrio ha augmentat l'abast del pla integral de reciclatge de vidre en el període estival, una iniciativa que té l'objectiu de sensibilitzar a l'hostaleria i incrementar les dades de reciclatge d'envasos de vidre durant l'estiu.

«Un total de 14 establiments hostalers de Puçol han col·laborat amb l'entitat, una dada important per la influència del sector hostaler, que genera el 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús», apunta Ana Gómez. «A més, l'època estival és vital per al reciclatge de vidre, perquè és un període en el qual es recull un terç del total del vidre reciclat durant l'any».

Aquest augment del 21% en el reciclatge de vidre s'ha aconseguit gràcies a la col·laboració dels professionals hostalers i a la dotació de mitjans per part de Ecovidrio, perquè aquest estiu es van instal·lar tres contenidors adaptats a l'hostaleria i sis poals especials, a més es va augmentar la freqüència de recollida de vidre.

Segons les últimes dades relatives a 2017, els ciutadans de Puçol van reciclar un total de 287.532 quilos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar una mitjana de 14,7 kg. D'altra banda, Puçol se situa en una mitjana de 210 habitants per contenidor, comptant en l'actualitat amb un total de 93 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats.

Informen: Ecovidrio i Sabín | Fotos: Sergio Maestro

fotos face

771-premio-ecovidrio-4fotos face

 

26 Novembre 2018
FaceBook  Twitter  

Altres