Tisvol i l'Ajuntament de Puçol aposten per formar soldadors d'alumini

20 abril 2018

Juan Luis Martínez (gerent de Tisvol) i Lola Sánchez (alcaldessa de Puçol) han signat el 20 d'abril un conveni de col·laboració perquè els 10 alumnes del curs de soldador d'alumini realitzen les seues pràctiques en l'empresa local, atès que es tracta d'una formació àmplia (120 hores de teoria i de 80 a 180 hores de pràctiques) en una modalitat que compta amb una bona eixida laboral hui dia.

Llegeix més...

L'alumnat de l'institut programa un dron… i un robot

20 abril 2018

Els alumnes i alumnes de l'institut de Puçol demostren una vegada més la seua perícia amb les noves tecnologies. Per segon any, estan construint un dron que tinga aplicacions amb un impacte positiu en el municipi; però, a més, per primera vegada estan programant un robot que intervindrà en una obra de teatre. Les activitats unixen teoria i pràctica i fomenten el treball en equip, a més d'implicar a diversos departaments del centre. El resultat d’estes propostes es presentarà en la Fira Aèria i Les Naus de València, respectivament.

Llegeix més...

La Casa de Cultura exposa 3.44 megues d'Ana María Monzó

20 abril 2018

Fins a l'11 de maig, Ana M. Monzó exposa 3.44 MB, una col·lecció de peces pictòriques elaborades a partir dels més diversos elements (des de teles i acetats a papers escanejats i també els fils del brodat), sempre prenent la llar com a element de referència i uns vells arxius digitals (el pes dels quals és exactament el títol de l'exposició) com a punt de partida per a una col·lecció complexa en aparença, però sempre atractiva. L'alcaldessa Lola Sánchez va ser l'encarregada d'inaugurar l'exposició divendres passat 13 d'abril.

Llegeix més...

El 21 d'abril, Puçol es mobilitza perquè el toc manual de campanes siga Patrimoni de la Humanitat

19 abril 2018

Davall l'eslògan Llancem les campanes al vol!, el dissabte 21 d'abril, a les 12 del migdia, el campanar de la parròquia dels Sants Joans s'unix al concert de campanes a nivell europeu per a recolzar que la UNESCO declare el toc manual de campanes com a Patrimoni de la Humanitat. Allí estarà la Colla de Campaners de Puçol amb un repertori de tocs i alguna que una altra sorpresa.

Llegeix més...

Comencen els tallers per a pares i mares sobre prevenció i desenvolupament personal

18 abril 2018

El taller Educar per a la vida, un programa que proporciona a les famílies una sèrie de ferramentes per a la prevenció de drogodependències en l'alumnat menor d'edat, ha començat el dia 17 d'abril en la Casa de Cultura i continua amb la sessió del dia 24, així com les dels dies 8 i 15 de maig. Es tracta de l'únic curs dirigit a pares i mares que, entre els que s'impartixen durant estos mesos, requeria inscripció. La campanya que es desenvolupa a Puçol també tracta els riscos d'internet i les xarxes socials, el desenvolupament personal i familiar, la relaxació i una ruta sobre els arbres del Parc Ribelles.

Llegeix més...

Arribà el gran dia: la Carrera de la Dona 2018

17 abril 2018

Pepa Deogracia va començar fa diversos anys a organitzar un grup de veïnes de Puçol per a acudir a la Carrera de la Mujer de València. Enguany l'organització ha superat totes les expectatives: més de 350 dones i 7 autobusos van eixir de Puçol per a participar en l'esdeveniment… i van tornar amb diversos premis a la solidaritat i a l'esportivitat. Ella mateixa ens conta com ha viscut l'experiència des de dins.

Llegeix més...

Els dies 27 i 29 d'abril, descobrix els arbres del Parc Ribelles i disfruta d'una ginkana

17 abril 2018

La primavera arriba a Puçol i, amb ella, els arbres entren en activitat, trauen fulles i flors i, en definitiva, comencen el seu cicle anual. Per a aprofitar estes dates, l'alumnat de l'institut del municipi ha preparat una ginkana d'orientació que utilitza el mapa del Parc Ribelles i els codis QR dels arbres amb l'objectiu que els veïns descobrisquen les diferents espècies que poden trobar en este espai. El divendres 27 d'abril, l'activitat es dirigix als escolars de la localitat, mentre que totes les persones als que els interesse poden assistir el diumenge 29.

Llegeix més...

Els veïns poden realitzar les seues donacions en l’institut fins el dia 27 amb motiu del mercat solidari

17 abril 2018

El mercat solidari de l'institut de Puçol té lloc el divendres 4 de maig en el centre educatiu i el dimarts 8 de maig en el mercat ambulant de la localitat. Al llarg del curs, l'alumnat ha elaborat productes i ha dut a terme una campanya de sensibilització. Els veïns poden donar productes no peribles en la consergeria fins al 27 d'abril. El centre col·labora enguany amb ASOM (Associació per a la Solidaritat amb el Món) i destina els diners arreplegats a l'adquisició de material escolar per a la daira sahariana d'Aguanit.

Llegeix més...

Entre el 16 i el 23 d'abril, inscripcions als tallers de disseny de jocs de rol i laboratori d'Arduino

16 abril 2018

Vols aprendre a dissenyar el teu propi joc de rol o practicar amb el laboratori d'Arduino? Les inscripcions als tallers de RPG maker i laboratori d'Arduino es duen a terme entre el 16 i 23 d'abril en la seu electrònica. La primera activitat s'efectua els dies 27 d'abril i 11 de maig, mentre que la segona s'organitza els dies 1 i 15 de juny. Ambdues propostes, gratuïtes, es dirigixen a joves d'entre 11 i 16 anys i es realitzen, durant distints divendres, de 17.30 a 20.30 hores en l'Espai Jove.

Llegeix més...

Puçol ompli 7 autobusos de veïnes per a participar en la Carrera de la Dona de València

16 abril 2018

Un total de 358 dones s'inscribiren a Puçol per a participar el diumenge 15 d'abril en la Carrera de la Dona a València, la qual cosa va suposar que 7 autobusos eixiren de la ronda Corts Valencianes (enfront de Correus) a les 8 del matí. A més del dorsal, la camiseta i la bossa que entregava l'organització, el divendres van repartir a totes les participants de Puçol «unes bragues per al coll que ens ha fet un col·laborador del futbol sala, José León, de l'empresa Sertex», va apuntar la coordinadora del grup, Pepa Deogracia.

Llegeix més...

El Gran Fons Vila de Puçol celebra el seu XX aniversari amb 952 corredors, animació i solidaritat

13 abril 2018

El XX Gran Fons Vila de Puçol va atraure 952 corredors el dissabte 7 d'abril en una carrera sense incidents que va deixar amb bon sabor de boca tant a assistents com a organitzadors. Els esportistes van comptar amb animació al llarg del recorregut i van poder aportar de manera solidària sabatilles per als xiquets de Ziguinchor, al Senegal. El dia anterior, 6 d'abril, la presentació de l'esdeveniment va reunir atletes que van parlar d’anteriors edicions de la carrera i hi va haver un homenatge a tots els presidents del Club d’Atletisme.

Llegeix més...

Els dies 21, 27, 28 i 29 d'abril, el festival Saxem torna a Puçol

13 abril 2018

La tercera edició de Saxem, festival imprescindible per als amants i professionals del saxòfon, tindrà lloc entre el 21 i el 29 d'abril en la Casa de Cultura de Puçol. La incorporació d'un quart concert, el dia 21, a banda dels tres habituals, és una de les principals novetats del certamen. A més, s’ha inclòs un pianista de repertori a les classes de saxo que tenen lloc paral·lelament, amb mestres de renom.

Llegeix més...

Seguix el ritme de «Divendres a l'Espai» i unix-te a la festa de la primavera del dia 13 d'abril

12 abril 2018

No et pots perdre el pròxim Divendres a l'Espai! L'Espai Jove de Puçol acull el divendres 13 d'abril, en la seua proposta mensual d'activitats d'oci dirigida a joves d'entre 11 i 16 anys, un berenar i una discomòbil a partir de les 17.30 hores. Esta festa de la primavera se suma a l'oferta de tallers dirigits a persones d'eixa mateixa franja d'edat que es proposen al llarg d'estos mesos. Les inscripcions per als pròxims, sobre RPG maker i laboratori d'Arduino, es realitzen entre els dies 16 i 23 d'abril des de la seu electrònica.

Llegeix més...

L'exjugador de bàsquet Fernando Romay visita Caxton College

12 abril 2018

L'exjugador de bàsquet i medallista olímpic Fernando Romay va visitar el dimecres 11 d'abril el col·legi Caxton College i va fer les delícies d'alumnes i professors amb una xarrada emmarcada en el Dia Internacional de l'Esport destinada a estudiants de Primària i Secundària, on va parlar sobre la seua experiència com a esportista d'elit i sobre els valors que s'adquirixen a través de la pràctica de l'esport.

Llegeix més...

L'Ajuntament de Puçol tanca l'exercici 2017 amb un superàvit de 1.270.000 euros

10 abril 2018

En el ple del passat dia 26 de març, el regidor d'Hisenda Enric Esteve donà compte de la liquidació del pressupost de l'exercici 2017. Segons el regidor, «a dia de hui podem afirmar que el Pressupost de l'any 2017 s'ha executat complint l'objectiu d'estabilitat pressupostària, la regla de la despesa, de la morositat i del període de pagament a proveïdors, i finalment, s'ha tancat amb un superàvit de 1.270.000 €».

Llegeix més...

Manel Alonso torna a la novel.la vint anys després

10 abril 2018

Vint anys després de l’aparició del llibre En el mar de les Antilles, l’escriptor Manel Alonso torna a la novel·la amb la publicació d’Entre les urpes del gat, en la prestigiosa editorial valenciana 3i4. El divendres 27 d'abril, a les 19 hores, al carrer de la Torreta de Puçol presenta la seua novel·la, en un acte al que intervindran Carme Manuel i Josep-Vicent Garcia-Raffi.

Llegeix més...

Primavera de natura a La Costera de Puçol

10 abril 2018

El col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, hem programat per a abril, maig i juny cinc activitats a La Costera. Calderona Viva realitzarà la seua ruta teatralitzada i organitzarem un taller sobre residus amb Kyrios Educación. A més, hi haurà una ruta ornitológica amb la Societat Valenciana d’Ornitologia (SVO), un voluntariat d’eliminació de flora exótica amb Cor i Muntanya Puçol i una jornada d’observació astronómica amb Amadeo Aznar.

Llegeix més...

Altres