Durant tres dies, la Casa de Cultura celebra els seus 30 anys dedicats a escoles i espectacles per a tots els públics

24 Març 2017

Encara que el divendres 24 l'acte central és un homenatge a tots els regidors de Cultura d'estos 30 anys, l'aniversari de la Casa de Cultura comptarà en un llarg cap de setmana amb propostes culturals de qualsevol tipus: tabal, dolçaina, danses, rondalla, concert de rock amb la banda de Santa Cecília, correfocs de Dimonis de Massalfassar, Quico Pi de la Serra, Zulú Zulú, Arthur Caravan, Llorenç el contacontes… tots ells amb entrada gratuïta.

Llegeix més...

T'agradaria convertir-te en un caçador d'asteroides potencialment perillosos per a la Terra?

21 Març 2017

Amadeo Aznar, astrònom de Puçol, està col·laborant amb l'Institut d'Astrofísica de Canàries i amb l'Administrador de l'Observatori del Teide, Miquel Serra-Ricart, en el desenvolupament d'una aplicació perquè qualsevol puga localitzar asteroides des del mòbil. L'app Cazasteroides, que ja es pot descarregar, es va presentar a Canàries en Nadal i ho farà al juny en la Comunitat Valenciana.

Llegeix més...

Els alumnes de l'institut de Puçol construïxen un avió no tripulat amb fins socials per a la Fira Aèria

21 Març 2017

La tercera edició de la Fira Aèria ja alça el seu vol. El projecte educatiu va arrancar al novembre i en ell participen els alumnes de l'IES Puçol per primera vegada, així com 3.000 alumnes de València, Alacant i Múrcia, comença a prendre forma. La col·laboració i ajuda amb fins socials i mediambientals és l'objectiu de l'avió no tripulat (dron) que estan desenrotllant a Puçol.

Llegeix més...

Hostalets guanya els dos primers premis de les falles de Puçol

21 Març 2017

Dijous 16 de març s'ha celebrat l'acte d'entrega de premis de les falles 2017 en la sala d'actes de l'Ajuntament, amb la plaça Joan de Ribera abarrotada de fallers que han celebrat no sols cada un dels seus premis, sinó el més important de tots: que les Falles són patrimoni de la Humanitat. Quant als guardons, Hostalets ha aconseguit entre altres els dos primers premis (infantil i falla gran); Antiga Muralla ha aconseguit guardons per a presentació, llibret i enginy i gràcia infantil; i Molí de Vent ha obtingut segon premi i el d'enginy i gràcia, ambdós per a la falla gran.

Llegeix més...

Tripuçol, dos ors i una plata en el Campionat d'Espanya de Duatló per Equips

14 Març 2017

L'11 i 12 de març se celebrava en Boiro, Galícia, el Campionat d'Espanya de Duatló Contrarellotge per Equips, on el dissabte els cadets de Tripuçol van aconseguir la medalla d'or per als equips femení i masculí. El diumenge, els xics tornaven al podi, esta vegada com a subcampions de relleus. És el segon any consecutiu que l'escola de Tripuçol puja al podi: Tripuçol ja és un gran.

Llegeix més...

José Abril Sanz, campió de la Lliga Escolar de Judo

14 Març 2017

Dissabte passat, dia 11 de març, s'ha celebrat la Vl Jornada de la Lliga Escolar de Judito, amb el torneig d'esportistes escolars Ciutat d'Alzira. El Club Olímpic de Puçol ha participat amb l'esportista José Abril Sanz en la categoria de menys de 55 quilos de pes infantil, qui va aconseguir alçar-se amb el primer lloc a pesar d'haver d'enfrontar-se a esportistes de distintes autonomies espanyoles.  

Llegeix més...

Per segon any consecutiu, Pablo Núñez finalista de la Jornada Matemàtica

14 Març 2017

El dissabte 25 de febrer, 6 alumnes de 1r i 2n d'ESO del col·legi Virgen al Pie de la Cruz de Puçol van acudir a la Universitat Politècnica de València per a participar en la 26a Jornada Matemàtica. Divendres passat, 10 de març, es va saber que només un d'ells, Pablo Núñez Romero, ha aconseguit el passe a la final, que se celebra l'1 d'abril en el col·legi Guadalaviar.

Llegeix més...

Més de 1.200 veïns en la marxa de la dóna per a recaptar fons contra el càncer de mama

14 Març 2017

Per segon any s'ha celebrat la Marxa contra el Càncer dins de la Setmana de la Dona. En esta ocasió s'han inscrit 1.214 corredors, d'ells el 75% dones i el 25% hòmens, el que ha suposat una recaptació de 6.235 euros que han sigut destinats íntegrament a l'Incliva, l'institut on la doctora Anna Lluch investiga com lluitar contra el càncer, i més concretament a lluitar contra el càncer de mama en dones menors de 35 anys.

Llegeix més...

A partir del 15 de març, l'aula de formació oferix tallers i cursos gratuïts per a desempleats

11 Març 2017

Per a combatre la desocupació en la població, una de les mesures prioritàries ha sigut la creació d'una aula de formació que permeta organitzar cursos homologats pel Servef. L'aula, situada en l'Espai Jove, ja està a punt i el primer projecte formatiu comença el 15 de març, amb tallers sobre el maneig de les noves tecnologies dirigits exclusivament a desempleats de la població i organitzats conjuntament pel consorci Pactem Nord i l'Ajuntament de Puçol.

Llegeix més...

Benedicció d'animals de sant Antoni: campanes, coloms, mascotes i, naturalment, cavalls

08 Març 2017

La benedicció d'animals de sant Antoni enguany va arribar amb retard: la data prevista es va suspendre per la pluja, encara que finalment l'últim diumenge de febrer es va poder realitzar. L'Associació de sant Antoni va poder comptar a més amb dos col·laboradors que ja són imprescindibles: els campaners tradicionals i els colombaires, ambdós van ser els encarregats d'anunciar que començava la festa, uns amb campanes i altres amb la solta de coloms inicials.

Llegeix més...

Iknotiz i Borumbaia proposen una sorollosa forma de començar la Setmana de la Dona

07 Març 2017

El divendres 3 de març va començar l'àmplia programació de la Setmana de la Dona a Puçol amb una novetat: l'acte d'inauguració va estar format per un cercavila inicial a càrrec de la batucada oferida per les dones de Borumbaia i l'espectacle de gegants i animació a càrrec d'Iknotiz. Tots junts van recórrer els carrers de la població, des de l'Espai Social Martínez Coll fins a la porta de l'Ajuntament, on es va celebrar l'acte oficial.

Llegeix més...

Recomanacions de seguretat: Com previndre robatoris

06 Març 2017

Després dels últims robatoris produïts en la població, l'alcalde, Enric Esteve, s'ha reunit amb la Policia Local i la Guàrdia Civil per tal d'analitzar la situació i treballar junts per localitzar, reunir les proves necessàries i detindre’n als autors, entre els quals s'ha detectat que hi ha menors d'edat. Intensificar la vigilància en els voltants de les sucursals bancàries a fi de mes i en les zones comercials són dues de les mesures que s'han pres ja, encara que cal prendre precaucions, especialment els més majors.

Llegeix més...

María Monedero, campiona d'Espanya de ball per parelles

06 Març 2017

Als seus 27 anys, María Monedero s'ha proclamat campiona d'Espanya de Ball amb la seua parella Néstor Richart, en el nacional celebrat a Orpesa el 19 de febrer. Amb este triomf aconseguix un somni que va començar practicant ballet als 5 anys, encara que des dels 12 volia competir, per al que va començar a estudiar en l'Acadèmia Élite, on hui continua ballant i impartint classes.

Llegeix més...

Dia d'Internet Segura en l'institut de Puçol

02 Març 2017

La comissió europea INSAFE (entitat europea que promou l'ús segur d'Internet) organitza anualment un esdeveniment en què l'IES Puçol ha participat de manera activa per segon any consecutiu. Parlem del Safer Internet Day (Dia d'Internet Segura) amb l'objectiu de promoure un ús responsable d'Internet entre els menors, col·lectiu vulnerable en un espai de difícil control.

Llegeix més...

El Servei d'Intermediació Hipotecària amplia el seu assessorament amb les clàusules terra

02 Març 2017

Al gener, el Servei d'Intermediació Hipotecària de l'Ajuntament de Puçol (SIHAP) ha realitzat tres jornades informatives per a 200 veïns. Al febrer, després d’organitzar els veïns per entitats bancàries, el SIHAP està elaborant un document perquè els afectats per les clàusules terra puguen reclamar. A més, l'Oficina del Consumidor els calcula quins diners els deuen en cada cas.

Llegeix més...

Amparo Vázquez i Carles Úbeda, premis de Sant Valentí

02 Març 2017

L'Associació de Comerciants i Empresaris de Puçol (ACEP), continua fidel a la seua àmplia proposta de concursos i activitats dirigides a premiar la fidelitat dels veïns amb els xicotets i mitjans comerços del poble. Al gener va ser el sorteig de Nadal i al febrer s'ha celebrat el del Dia dels Enamorats, on els dos premiats han sigut Amparo Vázquez i M. Carles Úbeda.

Llegeix més...

De la crida a la cremà, un mes de falles a Puçol

02 Març 2017

La crida de les falles de Puçol ha canviat el seu aspecte en els dos últims anys: és l'inici de la festa que ja és Patrimoni de la Humanitat i Juanmi Bayarri, regidor responsable dels festejos, ha apostat per convertir-lo en un esdeveniment que marque l'inici del mes faller: un vídeo l'any passat, una il·luminació espectacular i sengles castells de focs artificials marquen l'aposta municipal per potenciar les falles.

Llegeix més...

José Andrés Gallart, alumne de Virgen al Pie de la Cruz, entre els 50 finalistes de “Le Cordon Bleu”

01 Març 2017

José Andrés Gallart és un estudiant d'Hostaleria en el col·legi Virgen al Pie de la Cruz que ha sigut seleccionat entre els 50 cuiners de tota Espanya finalistes en el prestigiós concurs Promeses de l'Alta Cuina de Le Cordon Bleu a Madrid. Fins a l'1 de març, el seu conill a baixa temperatura amb salsa teriyaki i tocs valencians està sent votat pels veïns en la pàgina web de Le Cordon Bleu per a intentar arribar la gran final.

Llegeix més...

Altres