Un tresor sota la Creu del Picaio

17 Gener 2020

Amb unes vistes que arriben fins a Eivissa i una gran plana als seus peus, la creu del Picaio custòdia un punt estratègic en la Serra Calderona. Però no sempre ha sigut ací. Este símbol, que sembla nascut de la muntanya, amaga alguna cosa més que una estructura metàl·lica. I és que, sota ella, es troba un tresor enterrat que recull l'essència dels qui van contribuir a col·locar-la i al fet que hui dia seguisca dempeus, custodiant el poble de Puçol i tota l’Horta Nord. Entre ells, Luis i Sabina, que, encara que l'edat comença a passar factura a la seua memòria, recorden cada detall d'aquella història.

Llegeix més...

Atrapats per Faxai: Una família de Puçol en el pitjor tifó del Japó en 25 anys

13 Gener 2020

Andrea Navarro és, des que té ús de raó, una viatgera empedreïda. Després d'un estiu en el qual ja s'havia permés el luxe de fer alguna escapadeta, esta jove puçolenca de 23 anys es va sumar als seus pares i la seua germana xicoteta per a fer una visita de 13 dies a l'altra punta del món. Tokio els esperava amb els braços oberts i els va brindar dues setmanes d'entretingut turisme exòtic en família, però la volta es va veure entorpida per Faxai: el tifó més intens que els locals recorden des dels últims 25 anys.

Llegeix més...

Marta Esteve: Una vida entre cavalls

03 Gener 2020

Marta no recorda el primer dia que va muntar a cavall. Des de ben xicoteta, esta amazona de 26 anys va haver d'aprendre a compaginar la seua vida personal i acadèmica amb la gran passió que va anar forjant dia a dia i que encara manté: l'equitació. Però no perquè algú li ho imposara, sinó perquè amb estos animals va trobar des del principi un lloc on passar llargues estones, muntar i també «desconnectar, asseure'm a veure'ls i compartir vesprades de descans gaudint de la seua companyia, sense necessitat d'entrenar».

Llegeix més...

Sandra Gómez-Pimpollo: treballa, tres fills, campiona d'Espanya de pesca i amb plaça per al Mundial 2020

27 Desembre 2019

El 3 de novembre, Sandra Gómez Pimpollo es proclamava campiona d'Espanya de pesca individual, per equips i d'elit, la qual cosa li dona accés al pròxim Mundial. El sorprenent d'esta pescadora de Puçol és que va començar amb tres anys, va abandonar la pesca durant set anys per a formar una família i ara porta onze anys seguits arribant a la final del Campionat d'Espanya. França 2020 serà el seu tercer Mundial… i acudirà allí amb els seus tres fills. Un exemple admirable de conciliació de la vida familiar, laboral i l'esport d'elit.

Llegeix més...

Tens una història per contar?

13 Desembre 2019

Des del Departament de Comunicació ens hem adonat amb el pas dels anys que moltes persones guarden en la seua memòria anècdotes curioses i vivències personals de gran valor i riquesa cultural; històries que, fins hui, no han pogut veure la llum més enllà de les batalletes que els seus amos puguen comptar els diumenges de paella als seus éssers estimats més pròxims.

Llegeix més...

Altres