Enrique Pérez subcampió d'Espanya gràcies a les donzelles, les vaques i els tords

Enrique Pérez subcampió d'Espanya gràcies a les donzelles, les vaques i els tords

 

Fa cinc anys consecutius que representa el nostre país en els mundials de pesca sub-21, enguany serà l'últim, després de proclamar-se subcampió d'Espanya en el torneig celebrat a Almeria els dies 7, 8 i 9 de març. Entre els dies 19 i 26 d'abril, Enrique Pérez estarà en Brighmton, serà l'únic membre de la Comunitat Valenciana en l'equip nacional, és el seu últim torneig en categories inferiors, l'any pròxim debutarà en la sènior i vol arribar al gran: repetint com a campió mundial, guardó que ja va obtindre fa dos anys. ‘La prova d'Almeria va ser molt dura’ –reconeix Enrique Pérez–, ‘vam fer dos mànegues en la platja i una en l'escullera. En la platja a penes vaig obtindre 6 peces que pesaven 1.100 grams, però en l'escullera vaig aconseguir 35 peces, entre donzelles, tords, vaques i sargs, i eixos 1.300 grams em van permetre arribar a la segona posició. De totes maneres, va haver-hi qui no va pescar res en l'última mànega, ja que només 8 dels 36 finalistes vam aconseguir traure alguna cosa. Estes són dates molt roïnes.’ Per davant d'ell només un càntabre, José Coca, i darrere un representant de cada comunitat autònoma, fins a completar els sis que formen l'equip nacional, incloent per primera vegada a una dona, Cristina Gutiérrez, del país basc, al costat d'un mallorquí, un andalús i un català. No és la primera vegada que una dona competix amb els hòmens, ja que l'any passat, en el campionat mundial celebrat a Iugoslàvia, Enrique va haver de vore-se-les amb una francesa ‘i la veritat és que va ser difícil enfrontar-se a ella, pescava molt bé’. Als seus 21 anys, Enrique té temps per a portar-lo tot avant: els estudis, els entrenaments, les proves dels distints campionats... Això es deu en gran manera al ‘un altre’ Enrique Pérez, son pare, que no sols li va introduir en este esport a través de La Morralla, un dels dos clubs de pesca que hi ha a Puçol, sinó que també l'acompanya sempre que pot: ‘bo, m'acompanya l'amic i l'entrenador, al pare el deixe a casa. Així sempre ens portem bé’. Falta li va a fer el suport i els consells. A Almeria les peces eren xicotetes, però a Anglaterra es va a trobar amb un oceà Atlàntic molt dur, que Enrique només ha conegut durant el mundial celebrat fa uns anys a les illes Madeira. Internet l'està ajudant a descobrir el que vaig poder pescar allí i, la veritat, haurà de preparar-se a fons: abadejos de diversos quilos són les peces habituals en un clima humit i amb esculleres de difícil accés. Però Enrique no ha arribat a campió autonòmic, nacional i mundial amb la improvisació. Enrique & Enrique ja tenen organitzat un pla especial d'entrenaments: ‘Tenim previst provar aparells i línies noves pescant carpes de 3 i 4 quilos. Serà en aigua dolça i res a vore amb la fúria de l'Atlàntic, però l'important és provar equips que aguanten eixe pes’. Un xicotet secret que va voler compartir amb tots, la seua tècnica especial per a preparar equips en aigua dolça, però hi ha molts més, ja que l'important és saber en tot moment com actuar, quins materials utilitzar, els volantets apropiats, les línies d'alta qualitat... i tot això el prepara meticulosament en els seus entrenaments diaris: ‘ara llance a 240 metres de distància amb la línia del 15, que és de les més fines. La distància ajuda, com més lluny llances, més possibilitats d'obtindre bones peces’. I després a compartir sostre i proves amb els altres membres de la selecció nacional, en un campionat que es realitza per la modalitat d'individual per equips, sumant les captures de cinc participants i quedant un dels sis membres com a reserva. Seran deu dies durs, en els que Enrique estarà sense el seu amic i entrenador ‘perquè són deu dies fora i en l'empresa no em donen tant de temps lliure, a més la Federació Espanyola només paga els gastos de l'esportista, no hi ha subvenció per a cap acompanyant’. Esperem que quan torne ho faça, una vegada més, amb el títol de campió mundial davall el braç. Sort, Enrique.

17 Març 2003
FaceBook  Twitter  

Altres