La policia de Puçol, pionera en innovació informàtica

La policia de Puçol, pionera en innovació informàtica

Quinze membres del cos de policia local s'han reunit en la casa de la cultura de Puçol per a aprendre totes les aplicacions que oferix el programa Gespol, una base de dades informàtica que permet emmagatzemar, gestionar i recuperar tot tipus de dades ràpidament. Des d'informació sobre gossos perillosos, tràmits de denúncies, incidents… totes les gestions seran més eficients amb Gespol.

Este 27 de setembre ha començat el curs de Gespol per a policies que durarà 3 dies. Les classes pretenen explicar com funciona el sistema de gestió informàtica Gespol, una aplicació que no és nova: “en la policia local ja disposàvem d'esta base de dades però no coneixíem totes i cada una de les possibilitats que oferix, per això este és un curs de reciclatge que intentarà aprofundir detalladament en tot el que facilita i permet Gespol”, explica Francisco Vicente Leal, un dels inspectors de la policia local.

Ajuntaments de tot Espanya, i entre ells Puçol, tramiten amb Gespol les incidències, atestats de tràfic, registre sobre gossos perillosos, persones amb antecedents, anomalies en la via pública… tots els successos que es produeixen dins del municipi i en els que intervé la guàrdia local. “Amb este curs volem que la policia siga encara més eficaç, que aprofiten al màxim esta ferramenta informàtica i sàpien tot el que poden fer amb ella”, afirma Alberto Molina, el professor del curs.

Amb la base de dades de Gespol es pot arxivar una major quantitat de documentació en format informàtic, incloent imatges dins dels propis documents. “Per exemple, en el registre d'animals es pot catalogar un gos com a perillós i introduir la raça, el nom dels amos, una fotografia… També tenim una llista amb tots els establiments comercials de Puçol, per a tindre-les més localitzades per si hi ha alguna incidència”, assenyala el professor.

Esta aplicació informàtica facilitarà els tràmits a la policia, però la seua utilitat va molt més enllà, perquè eixa rapidesa es veurà reflectida en l'atenció al ciutadà: “quan algú telefona a la policia el sistema Gespol permet que es registre l'hora a què es produïx la crida, l'hora a què arriba la patrulla… és una forma que tot estiga més controlat”, explica Alberto Molina.

L'alcalde de Puçol, José Vicente Martí, ha volgut acompanyar els agents en el primer dia del curs, i ha ressaltat precisament que Gespol “és un dispositiu informàtic molt positiu, i no sols per a gestions de la comissaria, sinó també per als veïns de Puçol, que tindran una policia més eficaç encara”. El regidor de policia, Ángel Sánchez, ha destacat “les ganes d'aprendre dels nostres agents, de reciclar-se i assistir als cursos de formació contínua”,  han acudit un total de 15 agents, tots de Puçol menys un parell del Puig que han sigut convidats.

Sembla que els nostres policies tenen molt clar que han d’estar ben preparats i ser pioners en totes les novetats que sorgisquen.   

Informa: Cristina Soriano

Alberto Molina, professor del curs

27 Setembre 2010
FaceBook  Twitter  

Altres