Donar sang és donar vida, també a la platja de Puçol

Donar sang és donar vida, també a la platja de Puçol

Els veïns i turistes que passen les seues vacances en la platja de Puçol s'han solidaritzat amb la causa més que mai. Divendres passat 16 de juliol el centre de donació es va desplaçar a la platja on les donacions es van mantenir respecte a altres anys. Puçol segueix sent una de les localitats més solidàries en aquesta acció tan necessària per a la vida del ser humà.  

Puçol està en la cúspide de la solidaritat i així ho ha demostrat una vegada més. Divendres passat 16 de juliol la posta sanitària va estar oberta i rebent a tots els donants de sang des de les 17:30 fins a les 21:00 hores. El nombre de donants va arribar la quarantena, un nombre semblant al de 2009 y 2008.

Estem molt orgullosos perquè la quantitat de donants de sang ha augmentat molt en els últims anys, abans solament obteníem unes 10 o 12 donacions i en canvi ara arribem a les 40”, afirma Antonio Tamarit, president de l'Associació de donants de sang de Puçol.

Segons conta el president de l'Associació de donants, 2008 va ser l'any en el qual la població va començar a estar conscienciada de debò, i aquell any va ser el primer que es van arribar als 40 donants, des de l'associació es preguntaven si eixa xifra es repetiria a l'any següent o havia estat una mica esporàdic. En 2009 la xifra va baixar lleugerament fins als 35 però a la fi d'aquell mateix any va tornar a remuntar als 40. I aquest 2010 en la posta sanitària s'ha tornat a aconseguir el mateix nombre.

Estem satisfets, és una bona xifra però no volem frenar-nos ací, sinó que sentim que el nostre deure és seguir lluitant per a augmentar el nombre” declara Tamarit. No hi ha dubte que aconseguiran superar-se a si mateixos, doncs no hi ha res que se'ls resistisca a Associació de donants de sang de Puçol, encapçalada per Antonio Tamarit i Vicenta Pastor.

Una de les causes que expliquen que Puçol s'haja bolcat en la donació és el treball d'aquest matrimoni. S'involucren tant que fins i tot premien amb un obsequi a aquells que es decideixen a col·laborar. Perquè el donant es senta recompensat pel seu esforç els regalen calendaris, bolígrafs, baralles de cartes... I no solament això, Vicenta ha fet de la saleta de donacions que li cedeix l'ambulatori un lloc molt acollidor on fins i tot s'ofereix cafè als assistents.

Tenacitat, força i perseverança són els adjectius que millor descriuen al binomi Tamarit-Pastor, i per descomptat també a tota l'Associació de Donants de Sang de Puçol. Per això no es rendeixen i continuen recordant als veïns que el mes que ve, a l'agost, haurà una nova donació i ells estaran allí atenent a qui vulga col·laborar amb la causa. En la Web de l'Ajuntament de Puçol s'informarà pròximament de la data exacta d'aquesta donació.

Un treball valuosíssim, i necessari el qual fan aquests voluntaris i donants sense el qual seria impossible ajudar a centenars de persones. Si en un hospital no haguera reserves de sang, aquelles que proporcionen els donants, quan hi haguera una emergència i calguera fer una transfusió, algú podria perdre la vida de no rebre sang immediatament, doncs uns segons poden arribar a ser vitals. D'ací la importància de donar periòdicament, sobretot en èpoques d'estiu quan les reserves de sang baixen alarmantment. No ho oblides, la teua sang pot salvar vides.

Informa: Cristina Soriano

El divendres 16 de juliol acudiren 40 donants a la posta sanitària de la mar

19 Juliol 2010
FaceBook  Twitter  

Altres