Representants de diferents comunitats autònomes aposten pel futur dels festejos taurins

Durant la vesprada del divendres 22 de juny, es va celebrar a la Casa de Cultura de Puçol una trobada de representants polítics i tècnics de diferents comunitats autònomes espanyoles per a tractar dels festejos taurins en totes les seues variants. El director general José M. Àngel i l'alcaldessa Lola Sánchez van ser els encarregats d'inaugurar les jornades, que van comptar amb José Badía com a presentador. Al llarg de la vesprada, amb suport de power-points i vídeos, cada comunitat va exposar les seues especials característiques i les normatives que apliquen per a aquest tipus d'actes.

Encara que el divendres va ser un dia dedicat a analitzar les lleis i la teoria, els representants de les diferents comunitats autònomes també van gaudir dels bous al carrer en la pràctica, perquè el dissabte es van celebrar els festejos de Sant Joan a Puçol i els assistents van seguir en directe els actes programats al matí, vesprada i nit.

«Volem reunir els representants, tant en l'àmbit polític com penyes i comissions organitzadores, per a realitzar una posada en comú, exposar les semblances i diferències entre els decrets que regulen els festejos taurins en les diferents comunitats autònomes i traure unes conclusions que permeten millorar els bous al carrer», apunta Juan Miguel Bayarri, regidor de festejos taurins de Puçol.

Com uns afeccionats més, el dissabte a les 8.00 hores, els representants autonòmics van assistir al tancament de Sant Joan als carrers del barri antic de Puçol.

Després del tancament, acompanyats per un tècnic especialitzat a certificar els muntatges per a festejos taurins, visita al recorregut de bous al carrer, per a conéixer de primera mà els diferents tipus de barreres, defenses individuals, cadafals, ganivets, burladors…, ja que a Puçol s'instal·len tot tipus d'elements per als festejos que es realitzen al llarg del dia.

A les 11.30 hores, en el saló de plens de l'ajuntament, posada en comú i conclusions de la trobada amb la presència del Director General de Resposta a Emergències, José M. Àngel.

A la vesprada, visita al centre de concentració La Calderona, per a encaixonar els bous cerrils que recorren els carrers de Puçol després de les desencaixonades de la vesprada de Sant Joan.

A les 17.30 hores, baixada de caixons des de l'avinguda València, sens dubte un dels actes més espectaculars dels festejos taurins en la població: les penyes recorren el carrer Sant Joan fins a la plaça de l'Ajuntament, acompanyant els caixons amb els bous. Un espectacle d'alegria, color i participació ciutadana.

Al voltant de les 18.30 hores, desencaixonada de tres bous cerriles en la plaça Joan de Ribera, enfront de l'Ajuntament.

A les 23.30 hores, embolades en la plaça Pío XII dels bous de la vesprada, amb assistència en tots els casos dels representants de les comunitats autònomes.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

487-jornadas-taurinas-1

25 Juny 2018
FaceBook  Twitter  

Altres