Este hivern serà molt més difícil que el Quarter de la Guàrdia Civil s'inunde

Este hivern serà molt més difícil que el Quarter de la Guàrdia Civil s'inunde

La segona fase de construcció del col·lector d'aigües pluvials al costat de la muralla de l'antic camp de futbol va començar a mitjans de novembre del 2008 i ja està finalitzada. Estes obres evitaran les inundacions que es produïxen en la zona baixa del nucli urbà afectant al Quarter de la Guàrdia Civil i al trànsit de l'autovia V-21.

Les obres de construcció del col·lector d'aigües pluvials al costat de la muralla, situada en el Camí La Mar ja estan finalitzades. En 2006 es va executar la primera fase, que va consistir en un col·lector d'aigües pluvials que abocava a una séquia amb l'objectiu d'emmagatzemar i derivar, en períodes de pluja intensa, la quantitat d'aigua transportada pels col·lectors generals de la xàrcia de clavegueram municipal en el seu tram final.

Estes obres tenen caràcter prioritari i tenen com a objectiu evitar les inundacions que en èpoques de fortes pluges s'ocasionen en la zona baixa  del nucli urbà posant en risc la Casa Quarter de la Guàrdia Civil.

El pressupost destinat a la construcció del col·lector és de 100.000 euros i el projecte, executat per Aigües de València, s'ha finalitzat a mitjan desembre, a falta de la replantació d'una part de la zona enjardinada, "tasca que no es pot realitzar en estes dates perquè es gelarien les plantes i es deixarà per al primer trimestre de l'any que ve", assenyala Juan Enrique Claramunt, regidor d'Urbanisme.

La segona fase contemplada dins del Programa Operatiu Provincial (POP) consistix en el desviació i renovació del col·lector unitari en la zona enjardinada del Camí la Mar, amb la finalitat de disposar d'un depòsit que arreplegue l'aigua de pluja en este tram que actualment està tallat al trànsit, entre la muralla i la nova zona enjardinada. Amb esta actuació se substituirà la séquia-col·lector general que discorre per esta zona i que arriba fins el Quarter de la Guàrdia Civil.

Este col·lector estarà situat al costat del rastell de la zona enjardinada i evitarà tindre inundada la zona baixa del nucli urbà. Una cosa que venia succeint en hiverns anteriors i que afectava a l'edifici Casa Quarter, dificultant una de les dos eixides de Puçol cap a l'autovia V-21 i causant molts problemes per al trànsit i els veïns.

L'origen d'esta actuació se situa en 2002, any en què el Pla Director de Sanejament de Puçol va detectar un problema dins de la xàrcia general de clavegueram municipal, que consistia en la insuficient capacitat de desaigüe en l'entorn del Quarter de la Guàrdia Civil, zona que constituïx el punt final d'abocament de tota la xàrcia general de clavegueram en el col·lector que conduïx les aigües a la depuradora intermunicipal.

Informa: Nuria Martínez León

21 Desembre 2008
FaceBook  Twitter  

Altres