La reforma del Camí Alqueríes s'avança sis mesos per a finalitzar abans de l'època de pluges

La reforma del Camí Alqueríes s'avança sis mesos per a finalitzar abans de l'època de pluges

Sis treballadors han sigut contractats durant un mes per l'Ajuntament de Puçol per a la millora del Camí Alqueríes, un camí agrícola deteriorat per la séquia annexa i pel pas de vehicles pesats, sobretot en èpoques de pluja. El Ministeri de Treball paga la mà d'obra i l'ajuntament els materials.

L'antic INEM, ara reconvertit en el Servici Públic d'Ocupació Estatal (SPEE) destina cada estiu fons del Ministeri de Treball per a combatre la desocupació estacional. Este programa permet la contractació d'agricultors parats a fi de realitzar obres de millora en distintes infraestructures agràries, com a séquies i camins.

Al finalitzar l'any, des de la Direcció Provincial es realitza un balanç dels treballs realitzats i, en cas d'haver-hi un romanent econòmic es repartix entre aquelles poblacions que han complit amb els projectes previstos a l'estiu.

Donat el seu estricte compliment dels projectes estiuencs, este Nadal Puçol ha rebut una subvenció addicional de 11.583 euros, que han sigut destinats a la contractació de cinc peons i un oficial durant un mes, per a escometre la remodelació del Camí Alqueríes.

Les obres estaven previstes per a l'estiu de 2012”, afirma el regidor d'agricultura, Salvador Almenara. “Però amb este romanent hem pogut escometre-la ja, el que és un avantatge perquè en èpoques de pluja este camí és molt utilitzat pels vehicles que busquen un itinerari alternatiu quan s'inunda la zona del Camí La Mar, enfront del quarter de la Guàrdia Civil”.

Les obres van començar el 14 de desembre i finalitzaran el 13 de gener. Per a portar-la avant l'Ajuntament de Puçol ha hagut de finançar els materials necessaris, per un valor pròxim als 6.000 euros, mentres que la mà d'obra la cobrix el SPEE.

El projecte consistix a millorar la séquia i refermar el camí, el que evitarà accidents en un camí que s'ha convertit en lloc de pas habitual inclús per a vehicles pesats: “amb el formigonat de la séquia no sols estalviarem l'aigua que es perdia amb l'antic llit, sinó que aconseguirem que el seu traçat no s'estenga, perquè hi ha zones en què la séquia va menjant-se part del camí i convertix el trànsit de camions en una tasca perillosa”, finalitza el regidor.

Informa: Sabín

fotos_noticia

893-obras_cami_alqueries-6


27 Desembre 2011
FaceBook  Twitter  

Altres