Els parcs i jardins de Puçol lluïxen la seua millor cara gràcies a les tasques de poda de la brigada

Els parcs i jardins de Puçol lluïxen la seua millor cara gràcies a les tasques de poda de la brigada

Un equip de treballadors municipals pertanyents a la brigada d'obres i servicis treballa cada dia per a mantindre en bon estat els carrers, parcs i jardins de Puçol, així com per a reparar els xicotets desperfectes que puguen produir-se en el mobiliari urbà. Un treball a vegades invisible però molt necessari per a la convivència ciutadana i la bona imatge de la població.

Des del passat mes de novembre i fins al pròxim abril, els arbres de fulla caduca que formen el paisatge del nucli urbà de Puçol estan sent podats, aclarits i tractats per a evitar el seu deteriorament i millorar la seua conservació. D'esta forma, i a pesar de les inclemències del temps, poden lluir la seua millor cara en les zones públiques.

Es tracta de la campanya de la poda, una tasca que cada any per estes dades realitza l'equip de jardineria de la brigada municipal d'obres i servicis, un grup de treballadors polivalents que tots els matins “patrulla” pels distints espais verds de la població.

A més d'arreglar parcs i jardins, l'equip de la brigada municipal d'obres i servicis també realitza actuacions de neteja, manteniment i reparació de mobiliari urbà.

Distintes tasques que a simple vista poden paréixer invisibles a però que faciliten cada dia la convivència als veïns de Puçol

“En estos moments s'estan tractant els arbres que florixen a la primavera. Per exemple, els rosers ja s'han podat al gener, i ara s'està actuant en moreres o en l'acer negundo, una espècie d'auró típica en jardins. Uns mesos més tard es tractaran els arbres de fulla perenne, com jacarandes o tipuanes, de forma que totes les espècies de vegetació que conviuen en el nucli urbà són vigilades per la brigada per al seu manteniment ”, indica el regidor de parcs i jardins, Salvador Almenara,

Per a dur a terme estes tasques, els treballadors van preparats amb la maquinària necessària – grua, senyalització...–, i amb les mesures de protecció i seguretat necessàries. Com assegura el coordinador de jardineria, Enric Català, “sempre actuem en equip, perquè a més de la poda s'ha d'arreplegar la llenya, netejar, posar tanques si és necessari, o també arreglar les fugues que puguen produir-se en els sistemes de reg per goteig”.

Una de les actuacions més importants és la que es fa amb les palmeres, que mensualment han de ser sulfatades per a combatre al temut morrut roig, una plaga capaç de destruir per complet la planta. En estos moments, de les 400 palmeres que existixen a Puçol, només dos s'han vist afectades.

Amb totes estes obres de poda i jardineria, el sanejament d'arbres i la resta de vegetació que hi ha en els espais públics suposa també un gran benefici per als vianants, perquè “si no es podara, a més que les plantes s'assecarien, les branques perjudicarien les fatxades de les cases i seria una molèstia per als veïns”, indiquen des de la brigada.

A més d'arreglar parcs i jardins, l'equip de la brigada municipal d'obres i servicis també realitza actuacions de neteja, manteniment i reparació de mobiliari urbà. Distintes tasques que a simple vista poden paréixer invisibles a però que faciliten cada dia la convivència als veïns de Puçol.

Informa: Susana Fernández Piqueras

fotos_noticia 

078-arboles_podados-2

 

06 Febrer 2012
FaceBook  Twitter  

Altres