La brigada posa en marxa un pla anual d'actuació per a mantindre en bon estat els parcs infantils

La brigada posa en marxa un pla anual d'actuació per a mantindre en bon estat els parcs infantils

Dins de les tasques de manteniment de carrers i mobiliari urbà que du a terme la brigada d'obres i servicis municipal, una parella de treballadors està fent un seguiment exhaustiu en els parcs infantils per a reparar o substituir els jocs en mal estat, pintar i arreglar els sòls. Tot amb l'objectiu d'augmentar la seguretat i previndre accidents en estes zones d'oci infantil.

Des del passat mes de desembre, un equip de treballadors de la brigada municipal d'obres i serveis de l'ajuntament està duent a terme el seguiment dels parcs infantils públics per a mantindre’ls en bon estat. Per a això, s'encarreguen d'anar a visitar-los per zones, i després d'una primera revisió, procedixen a actuar.

Pinten gronxadors, tobogans, reparen els jocs que tenen alguna cosa deteriorada, per exemple algun escaló que puga estar trencat, i si és necessari, s'eliminen aquells elements que ja no tenen solució per a posteriorment substituir-los. També s'està procedint a canviar els sòls de cautxú.

“Tot per a garantir la seguretat dels més xicotets, perquè ens hem donat compte que algunes zones infantils estaven molt abandonades i constituïen un autèntic perill, i amb els xiquets cal tindre molta atenció”, assegura José Manuel Reyes, responsable de la brigada.

De moment, ja han actuat en les places de La Pau, País Valencià i en l'Avinguda Font de Mora, llocs amb espais infantils, però continuaran vigilant estes i altres places, perquè es tracta d'un pla anual on es va a actuar un per un en cada parc, “per evitar precisament que estes zones es tornen a quedar abandonades”, afegix Salvador Almenara, regidor a càrrec de parcs i jardins.

Al mateix temps, la brigada també està procedint a canviar tanques en mal estat i reparar les fustes dels bancs per a asseure's, ubicats per diferents espais públics, per a evitar que acaben deteriorant-se.

A pesar d'estos treballs preventius, des de la regidoria també apel·len a la ciutadania dels veïns “per a ajudar a conservar en el millor estat els parcs, jardins i la resta d'espais públics que són per al gaudi de tots”.

Informa: Susana Fernández Piqueras

081-parque_infantil_font_de_mora-1

 

10 Febrer 2012
FaceBook  Twitter  

Altres