La nova ecotrituradora estalvia magatzematge i contenidors, creant compost per a ús agrícola

La nova ecotrituradora estalvia magatzematge i contenidors, creant compost per a ús agrícola

La inversió de 18.000 euros en la compra d'una ecotrituradora permetrà a l'ajuntament estalviar en espai d'emmagatzemament de residus i en lloguer de contenidors, i amb les restes de poda fabricar un compost per a ús en els camps agrícoles. La presentació de l'ecotrituradora es va realitzar el divendres 15 de juny.

Tallers López Bosch, va ser finalment l'adjudicatari de la compra després d'estudiar els tècnics municipals les quatre propostes presentades. Va ser el seu representant, Javier López, l'encarregat de mostrar el funcionament de l'ecotrituradora als membres de la brigada municipal d'obres i servicis, els encarregats del manteniment dels parcs i jardins municipals que també s'ocupen de la poda dels arbres situats en carrers i avingudes de la població.

És una màquina capaç d'estellar tot tipus de fusta d'arbres, fulles de palmera, restes de poda i qualsevol material semblant”, explica Javier López. “Produïx uns residus que ocupen menys de la quarta part que el material original i, al mateix temps, servix per a produir un compost ecològic, ja que la matèria orgànica que es genera, mesclada amb aigua i tractada, forma adob per a ús agrícola”.

Fins ara un equip anava podant els arbres, mentres un altre anava arreplegant les restes amb un camió i traslladant-los al magatzem municipal, on es depositava en contenidors de lloguer. Tot este gasto en transport, emmagatzemament i personal desapareix

Menys espai ocupat en el magatzem municipal de residus sòlids situats en la partida de Marqueret, reducció del lloguer de contenidors per a emmagatzemar eixos residus i reutilització del material sobrant en forma de compost: són molts els beneficis que s'obtenen amb una inversió que serà rendible en pocs anys d'ús.

La rendibilitat també cal mesurar-la pel menor cost de transport i magatzematge”, assenyala el regidor Salvador Almenara, responsable de parcs i jardins. “Fins ara un equip anava podant els arbres, mentres un altre anava arreplegant les restes amb un camió i traslladant-los al magatzem municipal, on es depositava en contenidors de lloguer. Tot este gasto en transport, emmagatzemament i personal desapareix perquè l'ecotrituradora anirà acompanyant a l'equip de poda i eliminant els residus”.

Per a treballar al peu del canó s'ha habilitat un vehicle cobert amb una lona, el que evita que s'escapen restes triturades pels carrers de la població, però que permet tractar directament les incòmodes restes de poda tant en carrers com en places i jardins.

En principi, l'ecotrituradora i el vehicle d'arreplegada de residus triturats acompanyaran el personal de poda en les èpoques de l'any en què esta es realitza pels carrers de la població, sobretot a la tardor i hivern. Paral·lelament, es traslladarà al magatzem municipal situat en Marqueret quan hi haja acumulat suficients restes de poda de zones agrícoles o jardins com per a mantindre treballant una jornada en l'eliminació de branques, troncs, fulles i inclús arbustos.

I és que tant la brigada municipal d'obres i servicis com els responsables de parcs i jardins tenen clar que el futur passa per reduir, reutilitzar i reciclar.

Informa: Sabín

636-ecotrituradora-2

 

18 Juny 2012
FaceBook  Twitter  

Altres