Agricultor, no deixes que els envasos de productes fitosanitaris arruïnen el futur dels teus fills

Agricultor, no deixes que els envasos de productes fitosanitaris arruïnen el futur dels teus fills

Estem en plena campanya de tractament fitosanitari dels cítrics, per això l'Ajuntament de Puçol fa una crida tant als agricultors com als professionals que treballen amb productes perquè depositen els envasos en els punts d'arreplega Sigfito autoritzats: ajudaran a protegir els camps i s'estalvien una multa que pot arribar als 120.000 euros.

Desgraciadament, en el camp hi ha exemples d'abandó de restes i envasos sense netejar o inclús amb part de producte, inclús prop de séquies, amb el perill addicional que això suposa”, lamenta Salvador Almenara, el regidor d'agricultura. “L'exemple més clar el tenim en una zona com Els Ullals, on lamentablement trobem cada any a l'arribar esta època envasos abandonats junt amb un naixement natural d'aigua”.

La normativa europea és molt estricta i les multes són molt altes si es descobrixen envasos soterrats, cremats o productes fitosanitaris mesclats amb altres residus: fins a 120.000 euros de sanció

Ara estem en plena campanya de tractament fitosanitari dels cítrics i per això des de la regidoria d'agricultura insistixen en el fet que és necessari extremar les mesures per a evitar contaminar els camps.

Una vegada realitzat el tractament, cal ser legal i entregar els envasos buits en els tres punts Sigfito autoritzats en el terme municipal de Puçol: la cooperativa agrícola Copuzol, Gumer Claramunt i fills i l'Ecoparc.

A més, gràcies a l'acord de col·laboració amb El Puig sobre l'ús de l'ecoparc, els agricultors de Puçol poden carregar aigua en el Camí del Puig, ja en el terme municipal del poble veí, en la bassa junt a la qual també hi ha un depòsit autoritzat per als envasos Sigfito”, afig Salva.

Per a entregar els envasos és important tindre en compte tres normes: primer, cal entregar els envasos buits i secs; segon, les garrafes de tractament han de ser netejades tres vegades per a garantir que no continguen restes; i tercer, els punts d'arreplega només arrepleguen envasos correctament presentats, no admeten residus ni restes de producte.

Encara que pareixen mesures massa meticuloses, la seguretat dels camps és la que està en joc i més en zones com l'horta, on els aqüífers estan molt prop de la superfície i qualsevol filtració pot afectar no sols als camps de l'agricultor descuidat, sinó també als veïns.

Per això, la normativa europea és molt estricta en esta matèria i les multes són molt altes si es descobrixen envasos soterrats, cremats o productes fitosanitaris mesclats amb altres residus: fins a 120.000 euros de sanció econòmica per al causant del que es considera un atemptat contra el medi ambient.

Agricultor, protegix el teu cultiu sense danyar el medi ambient i cuida la teua butxaca. No deixes que un mal ús dels productes fitosanitaris arruïne el futur dels teus fills.

Escriu: Sabín

fotos_noticia

261-campanya-fitosanitarios

 

20 Juny 2012
FaceBook  Twitter  

Altres