Una fruita que cura el càncer de còlon i amb gran demanda en el mercat rus? La mangrana

Una fruita que cura el càncer de còlon i amb gran demanda en el mercat rus? La mangrana

El divendres 20 de juliol a les 7.30 hores des de la cooperativa de Puçol tindrà lloc una excursió als vivers de mangraners Pomares d'Elx, comercialitzats per Granatrees, en la que es visitarà la fàbrica de suc de mangrana Vitalgrana de Catral. És l'oportunitat que conegues una nova alternativa de cultiu diferent de la taronja: la mangrana.

Penses que la taronja és l'única opció de cultiu valencià? Hi ha altres solucions,  alternatives diferents de la plantació de tarongers que també donen eixida als agricultors. Els caquis són una opció i una altra, que és la que vos venim a presentar, la mangrana. Juan Vicente Moreno, com a encarregat, proposa un viatge a Elx per a conéixer els vivers de mangraners.

És la teua oportunitat per a conéixer una nova forma de cultiu valencià. El divendres 20 de juliol es realitza un viatge desde Puçol als vivers de mangraners Pomares d'Elx i a la fàbrica Vitalgrana. És una iniciativa a nivell particular l'objectiu de la qual és ensenyar tot el procés que patix la mangrana, des de la seua plantació en els vivers, fins que es fa el suc de mangrana en la fàbrica.

Salvador Almenara, regidor d'agricultura, ens explica: “Des de la regidoria d'agricultura recolzem iniciatives i nous projectes a fi de buscar noves alternatives al sector agrícola que servisquen per a millorar o ampliar les possibilitats d'èxit del sector i si estos nous projectes vénen d'un jove de la localitat com Juan Vicente Moreno, molt millor”.

Els llocs on pots realitzar la inscripció per al viatge són: l'Ajuntament de Puçol, Copuzol, Bayarri Agrícola, Gumer Claramunt i fills i els bars El Chichi, El Rallat, Sindicat Agrícola, Mediterrani, Nuro i Novella. El cost del viatge són 30 euros per persona; el pagament s'efectuarà a la pujada de l'autobús. L'últim dia de la inscripció és el dilluns 16 de juliol i les places són limitades.

El pla d'activitats inclou: eixida des del bar Cooperativa Puçol, a Elx es visitarà el  viver de granados, finques de producció i la fàbrica de sucs de mangrana. Després d'un esmorzar-menjar i després de l'entrega d'un obsequi per la visita als participants, a les 17.30 hores aproximadament, la volta a Puçol.

Per a qualsevol informació poden contactar amb Juan Vicente: 615 119 203.

Segons Juan Vicente Moreno, “la taronja cada vegada està pitjor però l'agricultura no està acabada. La mangrana és una opció de cultiu molt interessant, amb preus atractius. Suposa un menor gasto de cultiu i menor esforç de treball. És possible plantar granados en camps abandonats i la inversió inicial no és massa fort”.

En este viatge podràs conéixer sobre el terreny de plantació i sobre el tot el procés que patix la mangrana: des de la plantació de granados fins a l'elaboració del producte final: el suc de mangrana. I per si et pareix poc, esta fruita compta amb una gran demanda en el mercat rus i, a més, té propietats curatives per al càncer de còlon.

Aprofita l'oportunitat, viatja als vivers de mangraners Pomares d'Elx i coneix una nova forma de cultiu més barata i que suposa un major benefici. Perquè no diguen que València és només la terra de la taronja.

Informa: Sara Blasco

715-campos_granados-2

 

09 Juliol 2012
FaceBook  Twitter  

Altres