Este estiu, 155.000 euros i 48 treballadors contractats per a millorar el camp a Puçol

La subvenció de 133.000 euros del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), unida als 21.750 euros aportats per l'Ajuntament de Puçol per a materials i equips de protecció individual, permetran en els mesos d'estiu combatre l'atur dels treballadors agrícoles, gràcies a la contractació de 48 veïns per a millorar cinc infraestructures agràries locals.

Els plans especials d'ocupació en zones rurals permeten als ajuntaments contractar aturats per a realitzar xicotetes obres relacionades amb el desenvolupament del medi rural, amb la conservació i desenvolupament del patrimoni i amb la millora d'infraestructures.

Amb la subvenció de 133.000 euros del SEPE, l'Ajuntament de Puçol cobrirà el cost íntegre de la mà d'obra per a cinc projectes agrícoles del municipi: reconstruir la séquia Brosquil, netejar les cunetes del camí Cementeri i del camí Mangraners, reparar el clos de fusta del camí La Mar i buidar els llits dels barrancs perquè estiguen preparats quan després de l'estiu arribe l'època de pluges.

«Este programa d'ocupació temporal, subvencionat en gran part pel SEPE, ens permetrà contractar a 48 veïns, donats d'alta en el sistema especial per a treballadors agraris per compte d'altri, i que en este moment es troben en situació de desocupació», destaca la regidora d'Ocupació, Elena Camarero.

Es contractaran 48 persones: 7 com a oficials de primera i 41 com a peons, d'acord amb el conveni agropecuari, i en contractes de dos mesos o d'un mes.
Una contractació que, a més de reduir la desocupació, servirà a moltes famílies per a completar els seus ingressos o sumar les cotitzacions que els falten per a accedir a prestacions, fins que comence la següent campanya citrícola.

«Cal no oblidar que estos treballadors contribuïxen al manteniment de les infraestructures del camp, així com a la neteja dels llits i barrancs per a tindre tot llest abans de l'època de pluges», recorda el regidor d'Agricultura, Alejandro Sancho. «Parlem de veïns que coneixen bé el camp i ningú millor que ells per a dur a terme estes tasques».

Podran presentar-se per al programa d'ocupació temporal aquells aturats del municipi que hagen cotitzat almenys tres mesos en l'últim any en el Sistema Especial Agrari de la Seguretat Social.

Per a sol·licitar-ho, han de demanar cita prèvia telefonant al 960 611 376, de dilluns a divendres, de 8.30 a 15 hores.

Com destaca el regidor responsable d'Obres i Serveis municipals, Paco Salavert: «Tota ajuda és benvinguda, sobretot en període estival, on el treball s'acumula. Per este motiu, enguany ens hem coordinat els regidors d'agricultura, ocupació, obres i serveis, per a proposar cinc actuacions necessàries que duran a terme els treballadors contractats, sempre sota la supervisió de la mateixa brigada municipal».

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

279-obras-paro-agricola-3

28 Maig 2020
FaceBook  Twitter  

Altres