Article del PSOE del mes d'abril: «Excusatio non petita, accusatio manifesta»

14 abril 2021

Este és l'article del PSOE d'abril, titulat Excusatio non petita, accusatio manifesta. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Esta expressió és un aforisme jurídic, que significa que l'excusa de qui no és acusat significa l'acusació de si mateix. Expressió que bé ha de conèixer l'alcaldessa de Puçol quan, en el passat ple, el seu «soci» de Compromís ens va deixar gelats en excusar-se de rumors sobre una negociació per als pressupostos d'este any del nostre municipi.

Perquè veuran, malgrat parer una nimietat, és una cosa lògica en política allò de negociar per a buscar el bé comú, perquè és un principi constitucional i inalienable de la societat en la qual vivim. Però aleshores, quin és el problema? Una resposta que sembla òbvia, cap, ací es torna crucial per a la governabilitat de Puçol en els pròxims mesos o anys.

Si recordem, el Govern de Puçol està conformat per PP, Purp, Ciudadanos i Vox, un quadripartit format a la força i que reunix les qualitats perfectes per a deixar al nostre poble a l'estacada, però això és un altre tema. La dificultat arriba quan s'enfronten les vertaderes personalitats dels qui conformen este govern Frankenstein: prepotència, manipulació, egoisme i ignorància.

És inaudit que un govern de majoria absoluta com el que han conformat haja sigut incapaç fins al moment de preparar i presentar uns pressupostos (ja no diem ni que siguen decents) però almenys presentar-los al ple i a la societat, perquè no… però clar si entre ells se senten tan apegats com que els uns dels altres pensen que el que tenen davant té una tara que fa impossible la gestió, perquè estem apanyats. Així ens lluïx el pèl, de mentida en mentida, primer va ser que no els tenien preparats esperant als pressupostos de l'Estat, tan bon punt faltava perfilar unes inversions, més tard va ser que els socis quasi es maten entre ells en una reunió, i així va arribar abril.

Però, i reprenc el principi d'este article, la sorpresa ens arriba d'un grup que compartix l'oposició amb nosaltres, Compromís, quan ens expliquen allò que ells no han negociat, s'han reunit amb el PP per a altres «coses». Ull a la dada, sembla que membres del Govern tenen eixa informació i sembla ser també que els és igual. Vostès veuen normal que un regidor d'Hisenda es desentenga de l'elaboració dels pressupostos? Serà veritat això de la tara o que 2.400 € al mes per no fer res estan molt ben pagats. Alguna de les dos coses és, no sabem quin, o les dos.

En fi, que este és el primer de molts articles que relataran el desfasament temporal i polític del grup de Govern, dic grup perquè si Compromís se suma a la causa, ja no són equip, o si, tampoc sabríem dir-ho, ells veuran.

Però, i per a deixar una mica clar, l'afany de col·laboració del PSOE va més enllà de donar una cabotada a les propostes inútils que en el seu moment va llançar la nostra alcaldessa per si algú la volia sentir, la qual cosa passa que se li va fotre l'invent perquè en eixa reunió van ser els seus socis els que li van dir que ja basta.

Una opinió del Grup Municipal Socialista

Des del 12 d'abril, els carrers Coladors i Sant Pere seran per als vianants

07 abril 2021

Des de fa 15 anys, l'Ajuntament de Puçol ha estat estudiant fórmules per a dinamitzar el casc antic de la població. El pròxim 12 d'abril, el projecte comença a fer els seus primers passos amb la conversió en zona de vianants dels carrers Coladors i Sant Pere . Una mesura experimental que després d'un període de prova s'avaluarà juntament amb els veïns per a decidir si s'aplica en altres zones del centre històric.

Llegeix més...

En vacances, la brigada municipal posa a punt els col·legis públics

06 abril 2021

En els períodes de vacances escolars (nadal, pasqua i estiu), la Brigada Municipal d'Obres i Serveis aprofita l'absència de l'alumnat per a fer tasques de manteniment en els col·legis públics de Puçol. Encara que les grans actuacions solen realitzar-se a l'estiu, per disposar de més temps, també a l'abril hi ha tasques com a noves tanques, reparacions i fins i tot revisió de goteres o instal·lacions de reg.

Llegeix més...

Opinió de Ciudadanos del ple del 29 de març: «Quasi dos milions d'euros de balanç en el pressupost de 2020»

31 Març 2021

Esta és l'opinió Ciudadanos del ple del 29 de març, titulada Quasi dos milions d'euros de balanç en el pressupost de 2020. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Llegeix més...

Puçol continua en línia: dos mesos de col·laboració veïnal a través del WhatsApp 697 303 690

26 Març 2021

A punt de complir dos mesos, el WhatsApp Puçol en línia es consolida com el mètode més eficaç de contactar els veïns amb l'Ajuntament per a aconseguir entre tots un poble millor. Pensat per a avisar de les deficiències de tota mena en la via pública, s'ha estabilitzat entorn de 6 missatges diaris, encara que alguns d'ells no són competència municipal, la qual cosa retarda a vegades la possibilitat de prendre mesures immediates.

Llegeix més...

Presentació d'Edificant l'arquitectura tècnica valenciana

26 Març 2021

El president Vicente Terol i el secretari Federico Esteve van estar a Puçol el dijous, 25 de març, per a presentar a l'alcaldessa Paz Carceller el llibre «Edificant l'arquitectura tècnica valenciana», editat pel Col·legi oficial d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de València (CAATIE).

Llegeix més...

Sis mesos treballant en la brigada gràcies a la subvenció de l'Emcorp

24 Març 2021

Quatre veïns desocupats, majors de 30 anys, van entrar a treballar amb la Brigada Municipal d'Obres i Serveis a mitjan octubre. Acaben d'entrar en el seu últim mes de contracte amb la satisfacció del treball correctament realitzat. El projecte, dut a terme amb una subvenció de l'Emcorp, forma part de les campanyes de l'Ajuntament de Puçol amb el Labora, antiga oficina del SERVEF.

Llegeix més...

El 40% dels participants en el curs de soldadura organitzat per l'Ajuntament ja treballen hui

23 Març 2021

Entre novembre i gener es va celebrar el curs de soldadura organitzat per l'Ajuntament de Puçol, en el qual van participar 10 veïns, tots ells amb un resultat notable en finalitzar la formació teòrica i pràctica. El 3 de febrer, representants municipals i de Tisvol es van reunir per a estudiar possibles eixides a l'alumnat. Hui ja és una realitat la contractació per part d'esta empresa de quatre dels alumnes, la qual cosa suposa el 40% dels assistents al curs.

Llegeix més...

Article de Vox del mes de març: «VOX Puçol proposa un protocol perquè tornen els bous al carrer als carrers abans de l'estiu»

22 Març 2021

Este és l'article de Vox de març, titulat Vox Puçol proposa un protocol perquè tornen els bous al carrer als carrers abans de l'estiu. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Llegeix més...

Altres