Després del curs de carretoner, 37 veïns obtenen el carnet d'operador, una professió amb demanda continuada

Del 17 al 22 de desembre, l'Ajuntament de Puçol ha organitzat un curs de carretoner impartit per l'Associació Cultural Túria per a 40 veïns empadronats en la població i en situació de desocupació. Un total de 4 dones i 33 hòmens han aconseguit el carnet d'operador de carretó elevador i retràctil, després de les classes teòriques i pràctiques davall la supervisió del formador Aurelio Machí.

L'Associació Cultural Túria, una entitat sense ànim de lucre, ha sigut l'encarregada d'impartir el curs de carretoner, dins del seu plantejament de “formació i inserció social de persones en risc d'exclusió social a l’Horta Nord”, explica Aurelio Machí, president de l'entitat, que ha sigut al mateix temps l'encarregat de la formació.

El curs, pensat per a 40 alumnes encara que finalment tres dels inscrits no van assistir a les classes, ha consistit en dos dies de classes teòriques (17 i 18 de desembre) i altres dos de pràctiques (21 i 22), i podien inscriure's els veïns empadronats en la població que estigueren a més en desocupació.

Finalment han sigut 4 dones i 33 hòmens els que s'han tret el carnet d'operador de carretó”, explica Lola Sánchez, la regidor d'Ocupació. “Este curs ha sigut finançat íntegrament per l'ajuntament i l'hem triat perquè és una de les professions que continua tenint demanda de forma continuada, pel que encaixa amb la nostra filosofia de formar els treballadors en tasques en què tenen realment possibilitats de trobar ocupació”.

Esta mateixa filosofia l'estan aplicant Lola i els tècnics municipals en les seues visites setmanals a empreses ubicades en els polígons de la població, amb les que s'està parlant de la possibilitat d'impartir cursos formatius que encaixen amb les necessitats futures d'estes empreses, “amb l'objectiu final de què quan necessiten contractar personal ho facen entre els veïns de la població, perquè sempre trobaran alguns preparats en l'especialitat que necessiten”, finalitza la regidora.

Informa i fotos: Sabín 

fotos face

1092-curso-carretillero-1

23 Desembre 2015
FaceBook  Twitter  

Altres