El Ministeri de Foment assumix millores en carreteres i ferrocarrils a Puçol

El 30 de novembre es van reunir a Madrid quatre representants de l'Ajuntament de Puçol amb el Ministeri de Foment i junts van abordar els problemes de la població amb les infraestructures ferroviàries (rodalies, corredor Mediterrani i AVE) a més de les infraestructures viàries estatals (autovia V-21, bypass i V-23). Alguns dels problemes històrics d'accés dels veïns tindran solució amb els nous projectes estatals.

Manuel Niño, secretari general d'Infraestructures d'Obres Públiques, es va reunir el 30 de novembre, en les oficines del Ministeri de Foment, a Madrid, amb l'alcaldessa Lola Sánchez, la regidora Ana Gómez, l'arquitecta María Jesús Camacho i la responsable d'Urbanisme, Esperanza Abril.

La reunió va tindre dos grans blocs d'estudi: les infraestructures ferroviàries i la xarxa de carreteres estatals al seu pas per Puçol. Es van estudiar les distintes opcions i es van trobar solucions adequades per a la població

Xarxa de ferrocarrils

La possibilitat de soterrar les vies la sol·liciten tots els pobles, és inviable econòmicament i, en el cas de Puçol, tècnicament impossible perquè els edificis estan massa prop.

Sí es tindrà en compte l'estudi de reducció de sorolls, per la qual cosa s'instal·laran pantalles acústiques per a reduir les molèsties als veïns que viuen junt a les vies.

És possible traure les vies de rodalia del nucli urbà i traslladar-les junt amb el futur AVE, que passarà pel quarter de la Guàrdia Civil, però a causa del seu alt cost econòmic eixa opció implica l'aportació de fons a càrrec del Ministeri, la Generalitat i l'Ajuntament.

Xarxa de carreteres

Plantejades les dificultats que tenen els veïns de Puçol per a accedir a algunes de les vies estatals que rodegen la població i una vegada coneguts els futurs projectes, des de Foment veuen raonables algunes de les peticions locals.

L'ampliació del bypass serà amb quatre carrils nous, encara que el Vaig moldre de Vent és una figura protegida que cal respectar. La duplicació de la a-7 suposarà que el pont d'accés a les urbanitzacions s'ampliarà amb nou traçat per a vianants i carril bici.

Paral·lelament, l'eixida del polígon de La Murta s'ampliarà amb un accés en la rotonda del quilòmetre 0, situada junt amb el Caxton College. Este accés a la rotonda evitarà que els camions hagen de travessar el nucli urbà.

La possibilitat d'accedir al bypass s'estudiarà en el nou ramal que es construirà en la zona nord, entre Sagunt i Puçol.

Finalment, hi haurà un nou llaç de carreteres en la zona nord, a través del qual els veïns de Puçol tindran accés cap a Sagunt, el Port i les autovies. Este accés se situarà en la zona del Camí La Mar, per la qual cosa els veïns tindran accessos a totes les direccions des de l'antiga carretera de Barcelona i des de la V-21.

Informa: Sabín 

895-puçol-visita-fomento-3

21 Desembre 2017
FaceBook  Twitter  

Altres