Com circular en les rotondes intel·ligents, el pròxim 3 de juliol a la Casa de Cultura

Saps com circular en una Rotonda Intel·ligent? El dissenyador Carlos Escrich, l'intendent cap de la Policia Local, Vicente Giménez, i el regidor Juanjo Manzaneque expliquen el seu funcionament dimarts que ve, 3 de juliol, a les 18.30 hores, en una xarrada que se celebra en el saló d'actes de la Casa de Cultura. L'entrada és gratuïta.

Les rotondes s'han convertit en un dels punts de circulació més perillosos, sobretot en les rotondes de dues o més carrils interiors, que presenten inconvenients de seguretat i fluïdesa tant en l'accés, com en la circulació interior i l'eixida d'aquestes, a causa de l'excés de velocitat, i principalment a l'ús incorrecte dels carrils interiors: és habitual que s'utilitze el carril exterior per a la circulació a la recerca de l'eixida triada i el carril interior per a la circulació en diagonal, la qual cosa disminueix la seguretat i fluïdesa.

«La senyalització actual de les rotondes no permet l'aprofitament dels carrils d'accés i eixida, en els casos en els quals existeixen més d'un», explica Carlos Escrich, que ha dissenyat el model experimental de rotondes intel·ligents. «L'objecte de la invenció és millorar la seguretat i la fluïdesa del trànsit en les rotondes mitjançant la incorporació de marques viàries normalitzades, que guien i gestionen la circulació».

Puçol compta de forma experimental amb una rotonda intel·ligent, la situada en l'encreuament de l'avinguda Corts Valencianes i el camí Mangraners, al costat del col·legi públic Lluís Vives. La nova senyalització horitzontal i la necessitat de cenyir-se a unes normes de circulació en la mateixa seran explicades el 3 de juliol, a les 18.30 hores, a la Casa de Cultura, en una xarrada titulada Com circular en les rotondes intel·ligents.

Vicente Giménez, intendent cap de la Policia Local serà l'encarregat d'introduir l'acte; Carlos Escrich explicarà les característiques del projecte; i per a il·lustrar els diferents casos que es poden donar en una Rotonda Intel·ligent es projectarà un vídeo elaborat pel Departament de Comunicació municipal.

Després de la projecció, col·loqui amb el públic assistent, amb la participació del regidor de Trànsit, Juanjo Manzaneque.

Rotonda Intel·ligent, per una circulació més segura.

Informa: Sabín | Cartell: Ares Escorial

199-rotonda-inteligente-1

29 Juny 2018
FaceBook  Twitter  

Altres