Article de Compromís del mes d’octubre: “Torna la censura”

Este és l'article de Compromís d'octubre, titulat Torna la censura. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Censura, és el mecanisme de control de l'aparell psíquic que selecciona els desigs inconscients per tal d'impedir que alguns accedisquen a la consciència, si no és sota una forma que en dissimule el contingut.

La censura que exerceix l’Alcaldessa de Puçol als mitjans de comunicació municipals i l’ús partidista d’estos no aporta res a la vida democràtica del nostre poble. Una vegada més l'alcaldessa de Puçol (PSOE) utilitza els mitjans de comunicació oficials per a usos partidistes.

El passat 20 de Setembre rebérem un correu des del Departament de Comunicació en el qual, entre altres indicacions, ens feien la que copiem textualment:

Por otro lado, la noticia de portada del periódico de septiembre será el pleno de reprobación y hemos pensado que todos los partidos nos den una pequeña valoración, como normalmente realizamos con el presupuesto anual.

La valoración de cada partido tiene una longitud de 60 palabras como máximo y se ha de entregar, lógicamente, el lunes a las 13 horas.”

Doncs bé, si heu fullejat el Notícies de Puçol del mes de setembre, efectivament la notícia que està en la portada és el ple de reprovació a l'alcaldessa, però no apareixen les declaracions per cap costat perquè, una vegada més, la senyora alcaldessa fa un ús partidista i a la seua conveniència del periòdic municipal. A més, des de quan un mitjà de comunicació oficial fa valoracions i pren partit opinant del que passa en un ple?

Per què NO s'han inclòs les valoracions de cada partit en l'article de portada?

No li interessa a l’alcaldessa, quan les ha llegit, que es publiquen les altres versions, i que tots els ciutadans i ciutadanes puguen analitzar-ho tot com correspon?

És això democràcia? O només val la versió de l'equip de govern?

Què opina EUPV com a soci de govern de la no inclusió de les valoracions dels grups polítics? Açò és de justícia Sr. Manzaneque? Una expressió que a vostè li agrada molt dir.

El dret dels nostres veïns i veïnes de Puçol a ser informats està clarament vulnerat per la Sra. Alcaldessa.

La valoració del ple de reprovació que va fer Compromís per Puçol, i que varem enviar el dilluns 24 de Setembre a les 11h 25' deia: «Una alcaldessa amb una pèssima gestió, i sense cap empatía amb la ciutadania és reprovada per la inmensa majoria de la Corporació Municipal i fa evident que el tratge per estar al front del nostre ajuntament li ve grandíssim. Váyase Sra. Sánchez!».

No tingueu el menor dubte que des de Compromís per Puçol anem a demanar les explicacions pertinents a els que considerem que han de donar-les perqué no volem que torne la censura en el segle XXI.

Una opinió de Compromís per Puçol

05 Novembre 2018
FaceBook  Twitter  

Altres