Ecoparc i recollida d'estris: dos serveis per a mantindre el poble net

El dilluns 4 de maig es reobri l'ecoparc de Puçol després d'un mes i mig de tancament a causa de la crisi del Covid-19. L'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE), no obstant això, recomana acudir a este —o uns altres dels vint punts nets que gestiona a la província— únicament en cas de necessitat, podent aprofitar el servei de recollida d'estris en el contenidor més pròxim, això sí, complint les normes.

Després de consultar a la Delegació del Govern de la Comunitat Valenciana sobre la conveniència de reobrir els punts nets, EMTRE anuncia la reobertura de tots els seus ecoparcs fixos, entre ells el de Puçol, obert des del 4 de maig amb el seu horari habitual: de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores i de 16 a 18 hores, a més dels dissabtes al matí.

L'objectiu és atendre les necessitats de reciclatge i depòsit de residus d'ajuntaments, empreses i particulars. No obstant això, atesa la situació d'estat d'alarma i la restricció de la mobilitat, es recomana als usuaris particulars utilitzar-ho solament en cas de necessitat o força major, quedant sota la seua responsabilitat justificar el desplaçament a l'ecoparc davant els cossos i forces de seguretat de l'Estat.

Per a això, l'entitat ha preparat un formulari en el qual el ciutadà declara responsablement que el seu desplaçament a l'ecoparc respon a una necessitat inajornable. El document s'haurà de mostrar a les forces de seguretat per a justificar el desplaçament, en cas que siga necessari, i es pot descarregar en este enllaç en la pàgina web municipal.

«Continuem estant en estat d'alarma, per tant, l'ecoparc en estos moments és per a depositar aquells elements que siga urgent portar-los allí i sense oblidar-se de portar impresa, farcida i signada la declaració responsable», apunta Paco Salavert, regidor de Residus Sòlids.

Davant la situació que s'està vivint, «el més adequat és guardar els mobles i andròmines velles a casa fins que passe l'estat d'alarma, o bé utilitzar el servei de recollida de mobles porta a porta que molts ajuntaments ofereixen», destaca Sergi Campillo, president d'EMTRE i vicealcalde de València.

Un d'estos ajuntaments és el de Puçol: «No oblideu que continuem recollint les andròmines i estris en el contenidor més pròxim al teu domicili», assenyala Salavert. Per a fer ús d'este servei, és important complir les normes de sempre: «Cridar entre setmana a l'Ajuntament, indicar on es depositarà, traure les andròmines el diumenge nit i el camió els recollirà el dilluns al matí».

El número de telèfon per a sol·licitar la recollida d'estris i informar sobre el contenidor és el 961 421 303, disponible de dilluns a divendres de 9 a 14 hores. Cal recordar que abandonar els residus al carrer sense avís previ i fora de l'horari establit pot suposar una sanció d'entre 300 i 600 euros.

L'objectiu d'estes normes és que «els veïns es consciencien que és cosa de tots i que, de la mateixa manera que cuidem i netegem la nostra casa, hem de cuidar el nostre entorn, complir les normes del servei de recollida i ser respectuosos», conclou Paz Carceller, alcaldessa: «Puçol és la nostra casa i hem de cuidar-ho i mantindre-ho net».

Informa: Irene Mollá Cartel: Sento Pascual Fotos: Sabín

pdf-2020 Ecoparc: Declaració responsable

235-paco-salavert-1

04 Maig 2020
FaceBook  Twitter  

Altres