Article de Vox del mes d'agost: «Puçol es queda sense bous enguany»

Est és l'article de Vox d'agost, titulat Puçol es queda sense bous enguany. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Els nostres pitjors presagis s'han complit i Puçol s'ha quedat sense les seues vesprades de bous i les seues famoses embolades en el que resta d'any, fins i tot sense el seu famós 7 de Setembre i la coneguda baixà de caixons.

Tan sols les festes de Sant Antoni van poder celebrar bous enguany en la localitat, també va arribar a realitzar-se amb éxit una xarrada taurina a la fi de febrer, després va arribar el virus i va paralitzar tota activitat, fins i tot la taurina.

Malgrat que la legislació actual vigent sí que permet la celebració de bous i festejos de bous al carrer en recintes tancats, la majoria de la corporació municipal i del consell taurí van declinar la consulta del regidor d'assumptes taurins, a proposta de les mateixes comissions, de realitzar festejos taurins controlats tal com marca la resolució de Conselleria.

Per això, en principi va ser la comissió del 7 anul·lant per escrit les festes de Sant Joan, més tard la comissió d'Hostalets, i posteriorment les d'Alfinach, 7 de Setembre, El Barrio, L'Avenida i Barranquet, van prendre la decisió de passar enguany en blanc esperant que l'any que ve sí que puguen rescabalar-se d'este imprevist.

El mateix Consell Taurí, format per totes les comissions del poble, va decidir que enguany la partida destinada a bous s'emprara en inversions d'estructures, barreres, caixons i corrals, així es podrien renovar algunes d'elles que ja es troben en estat d'ús molt prolongat.

També es va acordar realitzar actes culturals en els mesos de tardor i hivern si les condicions de seguretat sanitària ho permeten, començant per uns dies de cinema taurí que prepararia la comissió del Barrio.

L'anul·lació de les festes s'ha dictat de manera oficial per resolució d'alcaldia a principis d'agost, després de la presentació de les sol·licituds de les corresponents comissions, i la seua voluntat d'ajornar les seues festes a l'any que ve.

Una opinió de Vox Puçol

24 Agost 2020
FaceBook  Twitter  

Altres