Vols muntar la teua pròpia empresa? En el curs d'emprenedors t'ajudem a posar-la en marxa

El dijous 24 de setembre s'ha celebrat la primera sessió del curs d'emprenedors organitzat per Pactem Nord i l'Ajuntament de Puçol a l'Espai Jove. Estava prevista una única jornada, però l'elevada demanda ha animat a totes dos institucions a organitzar una segona trobada a principis d'octubre, per al qual encara hi ha places disponibles. L'objectiu és ajudar els veïns a organitzar el seu futur, siga com a autònom, cooperativa o qualsevol mena d'empresa, informant-los sobre tràmits i ajudes disponibles.

Salvador Máñez ha sigut el monitor del consorci Pactem Nord encarregat d'explicar als 14 alumnes de la primera jornada quins són els passos a tindre en compte abans d'iniciar una activitat, bé com a autònom o com a societat: «No sols cal tindre una idea, sinó saber quin tipus d'empresa vols muntar, com es realitza el pla d'empresa i, en definitiva, com convertir la teua idea en un model de negoci viable».

Afortunadament, els enutjosos tràmits d'altres èpoques hui són més senzills gràcies a l'assessorament individual que oferixen tant el consorci com el Punt d'Ajuda a l'Emprenedor (PAE) que oferix l'Ajuntament de Puçol a l'Espai Social Martínez Coll.

«Moltes de les gestions que abans implicaven realitzar diferents viatges a diverses institucions com la Seguretat Social, Hisenda… ara es resolen amb una visita al PAE», apunta la regidora Elena Camarero, que ha estat present en l'inici del curs. «En un únic punt, els emprenedors poden obtindre assessorament sobre la documentació, els tràmits i les subvencions disponibles per a posar en marxa el seu projecte».

A més del suport, l'Ajuntament de Puçol té en marxa una línia d'ajudes de fins a 1.500 euros per a les despeses derivades de la posada en marxa d'un negoci propi. Una ajuda que continua oberta, fins al 30 de novembre, a l'espera de nous veïns disposats a muntar la seua pròpia empresa.

Als 14 emprenedors de la primera sessió s'uniran a l'octubre els 9 que han quedat en llista d'espera i encara queden 5 places lliures. Els interessats han de contactar amb Pactem Nord, telefonant al 678 910 388 o en el correu Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

A qui esperes per a llançar-te a muntar la teua pròpia empresa?

Informa i fotos: Sabín

fotos face

401-curso-emprendedores-3

26 Setembre 2020
FaceBook  Twitter  

Altres