Una formació intensiva en la soldadura de metall amb la possibilitat d'aconseguir ocupació en empreses de Puçol

L'Ajuntament de Puçol posa en marxa un curs intensiu de soldadura, amb classes teòriques i pràctiques durant un mes. Són 150 hores de formació presencial, gratuïta, adaptada a les necessitats reals del mercat i en col·laboració amb empreses locals que estan interessades en la incorporació de part de l'alumnat, sempre que demostren la suficient solvència.

Del 24 de novembre al 23 de desembre, l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local de Puçol organitza un curs intensiu perquè deu veïns desocupats reben classes teòriques a l'Espai Jove i pràctiques en les instal·lacions del centre de formació que impartix el curs en el polígon industrial de Riba-roja de Túria.

«Les sessions teòriques seran de sis hores cada dia i les pràctiques comptaran amb jornades de set hores», explica Elena Camarero, regidora d'Ocupació. «És una oportunitat única per a formar-se en una disciplina que ara com ara té eixida laboral, per este motiu hàgem assumit tot el projecte exclusivament amb fons municipals i amb cost zero per a l'alumnat participant».

El contingut del curs, obert tant a dones com homes, consta de diferents mòduls com són: la soldadura d'estructures d'acer al carboni usant un gas actiu, és a dir, de tipus MAG, la formació en el maneig del pont grua, el estrobat de càrregues, la targeta professional del metall i les normatives aplicables en matèria de seguretat.

«Abans d'assumir el muntant econòmic del curs hem contactat amb diferents empreses de la població explicant-los la iniciativa i el contingut del curs per a tractar de garantir que, en la mesura que siga possible, part de l'alumnat puga ser contractat en finalitzar la formació en soldadura amb el màxim aprofitament, i la resposta per part de les empreses ha sigut positiva. Per tant, és molt important comptar amb veïns implicats i que no tinguen por al repte que suposa formar-se durant vint-i-dos dies de manera intensiva en la soldadura del metall», finalitza Elena.

Els interessats han d'inscriure's en l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local, del dilluns 16 al divendres 20 de novembre, de 9 a 14 hores.

Informa: Sabín | Fotos: SergioMaestro

455-soldadura-4

16 Novembre 2020
FaceBook  Twitter  

Altres