Article del Partit Popular del mes de desembre: «2020: gestionar en temps de pandèmia»

Este és l'article del Partit Popular de desembre, titulat Gestionar en temps de pandèmia. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Ningú va dir que fora fàcil! No imaginem quan arribem al Govern municipal que anava a ser tan complicat. A les dificultats de la gestió diària sumem una pandèmia, inesperada per a tots i molt més llarga i difícil del pronosticat pels «experts» inicialment.

L'any va començar al gener, obvi, i es va paralitzar al març; de sobte tots els projectes, les iniciatives, les inversions de futur i, per què no, també moltes il·lusions s'anaven al trast. Obríem un bagul i ho guardàvem tot per a donar prioritat a la gestió diària de la pandèmia.

Una gestió en la qual SEMPRE han sigut la nostra prioritat les persones, les famílies, els autònoms i tots aquells que pitjor ho estaven passant.

Des de Benestar Social s'han triplicat les ajudes d'emergència per al pagament d'aliments i subministraments, treballant braç a braç amb Càritas per a coordinar les ajudes i poder arribar a més persones. S'han redoblat esforços, intentant gestionar els recursos de la forma més eficient.

A poc a poc ens hem anat acostumant a fer les coses d'una altra manera, però no per això hem deixat de fer-les.

S'han realitzat durant estos mesos obres importants que redundaran en benefici dels nostres veïns.

remodelació de la sala d'actes de la Casa de Cultura;

pavimentació de la plaça de la Pau, Bartolomé de las Casas i Miguel Hernández;

pista coberta en el poliesportiu municipal;

nou clos de la pista de bàsquet de la plaça de la Generalitat;

obres d'urbanització d'un tram de Merçé Rodoreda;

obres de millores hidràuliques i de millora de la gestió de l'aigua.

Hem dut a terme, amb gran esforç, un increment de neteja i desinfecció dels nostres carrers, places i parcs, augmentant també la recollida de fem i realitzant campanyes de conscienciació i informació, que a poc a poc van donant els seus fruits.

El suport al teixit empresarial del nostre municipi ha sigut importantíssim durant estos mesos, amb ajudes directes als autònoms i a la contractació de persones en situació de desocupació.

Però si una cosa bona ha portat esta situació ha sigut l'acceleració i posada en marxa de projectes ambiciosos, com la plataforma de comerç electrònic Puçol Comerç, una oportunitat de comprar en els establiments del nostre poble sense eixir de casa, la qual cosa suposa un suport decisiu per al nostre comerç de proximitat; així com la campanya de Nadal Per Nadal, comerç local.

Igual d'important, però no tan visible, és la posada en marxa de l'administració electrònica a l'Ajuntament, que facilitarà als veïns les gestions que hagen de realitzar. Això ha suposat un canvi substancial, després de la implantació de la plataforma Sedipualba, tant en la manera de treballar com en la gestió d'expedients, així com una modernització de l'administració local que era molt necessària.

S'ha posat una gran obstinació que els serveis culturals, educatius i esportius es mantingueren dins dels límits d'esta «estranya normalitat» imposada per la situació sanitària que vivim.

Volem reconèixer l'esforç i el treball de totes les persones que han donat el millor d'elles mateixes perquè això haja sigut possible.

Continuar complint objectius i millorant la qualitat de vida dels nostres veïns és la nostra prioritat, malgrat les dificultats i dels mals temps que ens ha tocat viure.

Sabent que seran unes festes diferents, volem desitjar a tots els veïns de Puçol bon Nadal i un 2021 millor que enguany que deixem arrere.

Que l'esperança i l'optimisme siguen el nostre motor per a poder continuar treballant amb ànim i il·lusió pel nostre poble.

BON NADAL.

Una opinió del Partit Popular

15 Desembre 2020
FaceBook  Twitter  

Altres