Comunicat de la Generalitat Valenciana als ajuntaments davant la celebració de la Nit de cap d'any

La Generalitat Valenciana demana la col·laboració a tots els ajuntaments perquè des d'aquest dimecres 30 de desembre informen els responsables dels locals d'oci i establiments de restauració dels seus municipis de l'obligació del compliment de les mesures acordades per l'autoritat sanitària per a l'exercici de la seua activitat.

Les condicions en què es pot desenvolupar la seua activitat estan recollides en les diferents resolucions dictades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. I es concreten en:

—Taules amb un màxim de 6 persones.

—Aforament màxim del 30% a l'interior de locals d'oci i establiments de restauració i del 50% en terrasses exteriors.

—Distància entre les taules de 2 metres a l'interior dels establiments i d'1,5 metres en terrasses exteriors.

—El consum sempre serà assegut en taula.

—Prohibit el consum en barra.

—L'ús de màscara és obligatori quan no es consumisca.

—L'horari de tancament dels establiments el dia 31 de desembre serà a les 24 hores. La resta dels dies, a les 23 hores.

—Està prohibit fumar en les taules i terrasses dels locals quan no es puga respectar la distància de, almenys, 2 metres.

—Queden prohibides les actuacions musicals en directe, segons es recull en l'article 9.3 de la Resolució de 5 de desembre de 2020 de la Conselleria de Sanitat, que estableix: «Se suspén l'activitat dels locals de discoteques, sales de ball, karaoke i bars de copes amb i sense actuacions musicals en directe. I se suspén també la realització de karaokes i actuacions esporàdiques o amateur de cant en els establiments de restauració i hostaleria».

—Mitjançant resolució de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de 30 de desembre queden també prohibides expressament «les actuacions de disc-jokeys, discjòqueis, locutors i/o similars».

—Els ajuntaments, a través de les policies locals, han d'advertir als propietaris i responsables dels establiments d'oci, hostaleria i restauració que l'incompliment de les mesures acordades per l'autoritat sanitària donarà lloc a una resposta administrativa contundent de l'Administració competent. L'Administració podrà adoptar com a mesura cautelar el tancament del local.

—Recordem que les festes de Nit de cap d'any, tal com estan tradicionalment concebudes, estan prohibides. Se celebren alhora que se celebren.

—En estos moments és imprescindible la màxima col·laboració i coordinació entre administracions i forces i cossos de seguretat per a assegurar el degut control de les mesures adoptades.

La Generalitat agraeix a tots els ajuntaments, així com als diferents forces i cossos de seguretat la col·laboració i l'esforç realitzat per al control de les mesures sanitàries establides a fi de controlar la propagació de la Covid-19.

Informa: Generalitat Valenciana

506-logo-generalitat-1

30 Desembre 2020
FaceBook  Twitter  

Altres