«Puçol en línia» rep més d'un centenar d'avisos dels veïns en la seua primera setmana

Va nàixer el 5 de febrer com un servei de WhatsApp perquè els veïns puguen col·laborar amb l'Ajuntament de Puçol i aconseguir, entre tots, un poble millor. Durant la primera setmana, el 697 303 690 ha rebut més de 100 missatges i s'han iniciat de manera immediata els tràmits per a resoldre les incidències en les quals és possible actuar… encara que a vegades arriben un altre tipus de missatges.

Lògicament, en un servei nou cal donar un temps perquè els veïns s'acostumen a utilitzar-lo i, sobretot, a distingir allò que correspon a Puçol en línia i el que depén d'altres serveis municipals.

«Si hi ha un problema dins d'una finca (fugides d'aigua en una casa particular) cal avisar a Aigües de València o, en defecte d'això, a la Policia Local. L'Ajuntament no pot actuar en els domicilis particulars, només zones públiques», recorda el regidor Paco Salavert. «I han arribat avisos de fanals encesos en una zona durant el matí, quan en realitat és l'empresa encarregada de la il·luminació, que està comprovant cada punt de llum per si cal reparar algun».

Situacions normals en l'inici d'un projecte que només funciona mitjançant WhatsApp, amb l'enviament d'una foto de la incidència i un missatge explicant quin problema hi ha i en quina adreça es troba.

«Alguns veïns telefonen, però Puçol en línia no és un servei d'informació, ací només atenem enviaments de whatsapps referits a desperfectes en les voreres o les calçades, problemes amb la il·luminació, fugides d'aigua, residus no depositats en el lloc corresponent, neteja viària, mobiliari urbà, parcs, jardins, plagues, animals abandonats, senyals de trànsit o semàfors», continua el regidor.

Per a la resta de temes, el millor és telefonar directament a l'Ajuntament, al 961 421 303, per a contactar amb el departament corresponent, o utilitzar els números directes de cada servei que s'estan publicant contínuament en la pàgina web i en les xarxes socials municipals.

Tenint en compte els ajustos que s'aniran realitzant en les pròximes setmanes, Puçol en línia ja és un èxit quant a participació ciutadana: un centenar de missatges s'han rebut i s'ha posat en marxa, sempre que és possible, el procediment per a resoldre les incidències.

«Cada dia, al 697 303 690 arriben whatsapps sobre jardins, aigua, enllumenat, manteniment i Policia Local, que els temes que els veïns veuen en desplaçar-se per la població, se'ls contesta perquè sàpien que ho hem rebut i ens posem en marxa», finalitza Paco. «Però recordem que hi ha tasques que són de l'Ajuntament, com col·locar senyals de trànsit, retirar fanals deteriorats o modificar un embornal, mentre que hi ha unes altres que depenen d'entitats diferents (Iberdrola, Aigües de València, Generalitat…) i en eixos casos nosaltres iniciem els tràmits, però han de ser estes entitats les que realitzen la gestió corresponent».

Recorda: davant una anomalia en la via pública, feix una foto, descriu el problema i la direcció on l'ha vist, i mana'ls per WhatsApp al 697 303 690. Comptem amb tu per a aconseguir entre tots un poble millor.

Informa: Sabín |Cartell: Sento Pascual |Fotos: Sergio Maestro

fotos face

055-paco-salavert

 

 

15 Febrer 2021
FaceBook  Twitter  

Altres