Article del Partit Popular del mes de març: «Feminisme incloent»

Est és l'article del Partit Popular de març, titulat Feminisme incloent. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

El 8 de març de 1975 va ser declarat, per Nacions Unides, Dia Internacional de la Dona. I encara que des de llavors i fins i tot des de molt abans hem recorregut un llarg camí, encara queda molt per fer; commemorant este dia tractem de donar visibilitat als problemes d'igualtat i al reconeixement dels drets de les dones des d'un punt de vista transversal i des de tots els àmbits en els quals ens impliquem, amb l'única fi d'aconseguir una igualtat efectiva i real.

Qui em coneix sap que sempre he intentat traure del debat polític estes qüestions perquè la meua idea de feminisme no és excloent, en eixa idea cabem totes, amb les nostres diferents idees, els nostres problemes i amb una única meta.

No compartisc el feminisme radical que s'ha instal·lat en la nostra societat i en el nostre dia a dia, eixe que tracten d'imposar-nos des d'un sector polític on creuen que el seu pensament únic i el seu dogmatisme és l'únic camí.

En els últims dies caminen embullant des del Ministeri d'Igualtat sobre si és convenient convocar manifestacions el dia 8 de març; tan sols el plantejament, en esta dura època de pandèmia, em sembla una absoluta barbaritat. I mentre embullen (és l'única cosa que saben fer) tapen qüestions importants i que si són de rellevància en l'àmbit de la lluita per la igualtat i contra la violència de gènere.

Vostès recordaran que en 2017 va ser aprovat el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere, amb el consens de tots els partits amb representació en el Congrés. Este pacte té uns objectius clars: sensibilització i formació, prevenció, millora de la resposta institucional i l'enfortiment de la seguretat.

Des d'eixe moment, els ajuntaments hem rebut fons de l'Estat per a poder dur a terme les accions dirigides al compliment d'estos objectius, implementant polítiques i actuacions concretes encaminades a la lluita contra la violència de gènere i a l'empoderament de les dones com a arma en la lluita cap a la igualtat real. Però enguany eixes ajudes han patit una retallada substancial de més del 50% en la majoria dels casos. I els pose l'exemple de Puçol, en el qual hem passat de rebre 19.500 € a rebre tan sols 6.400 €.

Hem pogut constatar que eixe Ministeri d'Igualtat és pura propaganda i xerrameca i que l'única cosa que els preocupa són elles mateixes. No em representa, ni representa als milers de dones que no pensem com elles.

No vull acabar sense fer esment al lema triat enguany per a commemoració del 8-M: Dones líders: per un futur igualitari en el món de la Covid-19.

Amb este lema es valora la participació de les dones en la presa de decisions en la vida pública. Cadascuna des de la nostra posició, des de la presidència de la Comissió Europea, fins a una alcaldia, com és el meu cas.

I, per descomptat, el meu record i agraïment a totes eixes dones que des de la primera línia de la lluita contra la pandèmia han demostrat que volen i saben. Que totes volem i sabem.

Escriu: Paz Carceller

Una opinió del Partit Popular

logo-partido-popular

08 Març 2021
FaceBook  Twitter  

Altres