Article del PSOE del mes d'abril: «Excusatio non petita, accusatio manifesta»

Este és l'article del PSOE d'abril, titulat Excusatio non petita, accusatio manifesta. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Esta expressió és un aforisme jurídic, que significa que l'excusa de qui no és acusat significa l'acusació de si mateix. Expressió que bé ha de conèixer l'alcaldessa de Puçol quan, en el passat ple, el seu «soci» de Compromís ens va deixar gelats en excusar-se de rumors sobre una negociació per als pressupostos d'este any del nostre municipi.

Perquè veuran, malgrat parer una nimietat, és una cosa lògica en política allò de negociar per a buscar el bé comú, perquè és un principi constitucional i inalienable de la societat en la qual vivim. Però aleshores, quin és el problema? Una resposta que sembla òbvia, cap, ací es torna crucial per a la governabilitat de Puçol en els pròxims mesos o anys.

Si recordem, el Govern de Puçol està conformat per PP, Purp, Ciudadanos i Vox, un quadripartit format a la força i que reunix les qualitats perfectes per a deixar al nostre poble a l'estacada, però això és un altre tema. La dificultat arriba quan s'enfronten les vertaderes personalitats dels qui conformen este govern Frankenstein: prepotència, manipulació, egoisme i ignorància.

És inaudit que un govern de majoria absoluta com el que han conformat haja sigut incapaç fins al moment de preparar i presentar uns pressupostos (ja no diem ni que siguen decents) però almenys presentar-los al ple i a la societat, perquè no… però clar si entre ells se senten tan apegats com que els uns dels altres pensen que el que tenen davant té una tara que fa impossible la gestió, perquè estem apanyats. Així ens lluïx el pèl, de mentida en mentida, primer va ser que no els tenien preparats esperant als pressupostos de l'Estat, tan bon punt faltava perfilar unes inversions, més tard va ser que els socis quasi es maten entre ells en una reunió, i així va arribar abril.

Però, i reprenc el principi d'este article, la sorpresa ens arriba d'un grup que compartix l'oposició amb nosaltres, Compromís, quan ens expliquen allò que ells no han negociat, s'han reunit amb el PP per a altres «coses». Ull a la dada, sembla que membres del Govern tenen eixa informació i sembla ser també que els és igual. Vostès veuen normal que un regidor d'Hisenda es desentenga de l'elaboració dels pressupostos? Serà veritat això de la tara o que 2.400 € al mes per no fer res estan molt ben pagats. Alguna de les dos coses és, no sabem quin, o les dos.

En fi, que este és el primer de molts articles que relataran el desfasament temporal i polític del grup de Govern, dic grup perquè si Compromís se suma a la causa, ja no són equip, o si, tampoc sabríem dir-ho, ells veuran.

Però, i per a deixar una mica clar, l'afany de col·laboració del PSOE va més enllà de donar una cabotada a les propostes inútils que en el seu moment va llançar la nostra alcaldessa per si algú la volia sentir, la qual cosa passa que se li va fotre l'invent perquè en eixa reunió van ser els seus socis els que li van dir que ja basta.

Una opinió del Grup Municipal Socialista

14 abril 2021
FaceBook  Twitter  

Altres