L'Ajuntament de Puçol destina 80.000 euros per a ajudes a aturats per la Covid-19

El 8 de novembre, el Butlletí Oficial de la Província de València va publicar les bases que regulen les ajudes de l'Ajuntament de Puçol a persones desocupades per la Covid-19, tant si van ser afectades per ERTO, per ERE o continuen en atur. Cada beneficiari rebrà 200 euros en una targeta prepagament per a gastar en els comerços locals de Puçol que se sumen a la campanya. En total, el pressupost assignat és de 80.000 euros.

Les ajudes a aturats per la Covid-19 tenen per objecte el suport de l'Ajuntament de Puçol al consum de les famílies empadronades a Puçol que han vist disminuït el seu nivell de vida a conseqüència de l'emergència sanitària derivada de la Covid-19, especialment en estos moments en què l'increment de preus dificulta arribar a fi de mes.

Poden acollir-se els afectats per ERTO o ERE —encara que hagen tornat a l'activitat posteriorment—, i també acomiadats per la Covid-19 que continuen sense ocupació o s'hagen convertit en aturats de llarga duració.

Concretament hi ha tres tipus de beneficiaris:

  • Treballadors afectats per un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO), de 30 dies de duració o més, en algun moment entre el 14 de març de 2020 i novembre de 2021, i que l'empresa no haja completat la retribució fins al 100%.

  • Persones afectades per un expedient de regulació d'ocupació (ERE), entre el 14 de març de 2020 i novembre de 2021.

  • Aturats acomiadats per Covid-19, després del 14 de març de 2020 i que no hagen treballat més de 3 mesos en l'últim any.

Les ajudes són de 200 € per sol·licitant, que es carregaran en una targeta prepagament llesta per a comprar en els comerços locals que se sumen a la campanya.

D'esta manera, no sols s'ajuda al consum familiar, sinó també al comerç local, assegurant que la circulació dels diners es queda al poble.

El pressupost total destinat a este efecte és de 80.000 euros.

Amb esta targeta moneder es podrà comprar en qualsevol petit i mitjà comerç local que sol·licite participar en este projecte.

No és necessari ser client de l'entitat financera col·laboradora i els costos d'emissió de les targetes són a càrrec de l'Ajuntament, per la qual cosa no hi ha cap cost ni per als beneficiaris ni per als comerços.

En definitiva, l'Ajuntament subvenciona 200 euros en compres de consum familiar realitzades en els establiments adherits d'una forma molt senzilla: amb el saldo carregat en les targetes.

«Esta nova ajuda, complementa a les ja dutes a terme per l'ajuntament de Puçol des del començament de la crisi provocada per la COVID-19», recorda la regidora d'Ocupació, Elena Camarero. «A més amb ella hem conjugat l'ajuda als veïns que puguen veure's beneficiats i el suport al comerç local, ja que l'import d'esta convocatòria anirà directament al nostre comerç, la qual cosa genera un valor afegit. Quan estiga publicada la convocatòria en el Butlletí Oficial el comunicarem per les xarxes socials municipals».

Els interessats que complisquen amb els requisits, podran sol·licitar-ho, amb el model oficial de sol·licitud, preferentment a través de la seu electrònica municipal http://sede.pucol.es, durant el termini d'un mes a partir de entre en vigor la convocatòria.

Els comerços que vulguen participar per a admetre les targetes, qualsevol que siga la seua TPV, poden així mateix sol·licitar-ho durant este mes de novembre, a través de la seu electrònica, indicant el codi FUC del seu comerç.

Informen: Daniel Sebastiá i Sabín | Fotos: Sergio Maestro

09 Novembre 2021
FaceBook  Twitter  

Altres