L'Ajuntament de Puçol convoca una nova ajuda per a la recuperació de l'ocupació

Davant la crisi social i econòmica provocada per la Covid-19, l'Ajuntament de Puçol ha aprovat les bases de suport a la recuperació de l'ocupació, amb un increment de la dotació pressupostària de 50.000 euros respecte a anys anteriors, per a contrarestar les conseqüències de la crisi econòmica i la pèrdua d'ocupació en els col·lectius més vulnerables. Dues línies d'ajuda es posen en marxa: una dirigida a empreses per a la contractació d'aturats i una altra a l'autoocupació.

«Al mateix temps que hem posat en marxa les ajudes per a veïns que han patit expedients de regulació d'ocupació o fins i tot continuen en l'atur, també hem publicat les bases d'ajudes a la recuperació d'ocupació com en exercicis anteriors, però enguany com ja vam fer en 2020, amb major dotació», explica Elena Camarero, regidora d'Ocupació. «En este cas parlem de dues línies de subvencions: una per a les empreses que contracten persones desocupades empadronades a Puçol, i una altra per als veïns que volen muntar la seua pròpia empresa o iniciar la seua marxa com a autònoms».

La Línia d'ajudes a la contractació, dirigida a empreses, subvenciona els salaris i cotitzacions a la Seguretat Social dels contractes laborals que formalitzen amb aturats empadronats en el municipi de Puçol.

Hi ha dues modalitats de subvenció, segons el tipus de contracte: 1.400 € per contracte de 6 mesos o més de duració; i 3.000 € si són contractacions indefinides.

En cas de contractacions a temps parcial, l'ajuda es reduirà proporcionalment al percentatge de jornada, sempre tenint en compte que la permanència mínima ha de ser de 6 mesos o contractació indefinida, respectivament.

La Línia d'ajudes a l'autoocupació, dirigida als aturats empadronats en el municipi de Puçol, que es constituïsquen en autònoms o microempreses. Se subvencionen les despeses d'inici i consolidació de l'activitat i cotitzacions a la Seguretat Social del titular, amb una ajuda de 3.000 €.

Per a poder optar a les ajudes, els treballadors han d'estar empadronats a Puçol i, a més, inscrits en el Labora fins a la seua contractació o autoocupació.

Una vegada oberta la convocatòria, podran sol·licitar aquestes ajudes les empreses i autònoms que hagen realitzat les contractacions des de l'1 de gener de 2021 fins al 31 de març de 2022 o fins a esgotar la consignació pressupostària.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

09 Novembre 2021
FaceBook  Twitter  

Altres